Više od 200 biznismena i političara na konferenciji u Mostaru

Datum objave: 04.09.2019   Broj čitanja: 611
Konferencija se održava u organizaciji Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Večernjeg lista..
Više od 200 biznismena i političara na konferenciji u Mostaru


Konferencija "Inicijativa 20+5+6 - Stanje i perspektive ekonomskog razvoja" na kojoj se očekuje sudjelovanje više od 200 biznismena, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te međunarodnih organizacija prisutnih u našoj zemlji, održat će se danas, 4. rujna, u hotelu Mepas u Mostaru.

 

Konferencija se održava u organizaciji Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Večernjeg lista, a pod pokroviteljstvom Izaslanstva Europske komisije u BiH.

 

"Inicijativa 20+5+6" koja će biti u fokusu konferencije, predstavlja set prijedloga novih zakona, izmjena i dopuna postojećih zakona te izmjena i dopuna podzakonskih akata, s ciljem rasterećenja gospodarstva i poboljšanja poslovnog ambijenta.

 

U okviru konferencije "Inicijativa 20+5+6 - Stanje i perspektive ekonomskog razvoja" bit će održana dva panela. Prvi panel nosi naziv "Zašto je rasterećenje gospodarstva prioritet za rast i razvoj bh. društva?", a o toj temi govorit će panelisti Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH, Miljenko Crnjac, direktor i vlasnik kompanije M.C.I. iz Širokog Brijega, Petar Ćorluka direktor i vlasnik kompanije Violeta Grude, Branimr Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj, Snježana Koepruner, direktorica kompanije GS-TMT Travnik i Adem Hanić, direktor TMD Group Gradačac.
Moderator ovog panela je Marin Ivanišević, vlasnik i direktor računovodstvene kuće Revicon.

 

"Sinergija kreatora ekonomskih politika – predstavnika vlasti i poslovne i međunarodne zajednice – u kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta" naziv je drugog panela. O toj temi govorit će panelisti Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Jelka Milićević, ministrica financija Federacije BiH, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a i Khaldoun Sinno, otpravnik poslova Izaslanstva Europske unije u BiH.
Moderator drugog panela je Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca FBiH.

 

Konferencija u Mostaru okupit će na jednom mjestu poslodavce i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti te omogućiti da se u direktnom razgovoru dobiju stavovi predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti o zakonskim rješenjima koja je predložilo Udruženje poslodavaca FBiH kroz "Inicijativu 20+5+6".

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio