Edukacije na Fakultetu strojarstva računarstva i elektrotehnike SUM

Datum objave: 06.09.2019   Broj čitanja: 137
Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike organizira edukacije iz područja Lean menadžmenta i 3D Modeliranja.
Edukacije na Fakultetu strojarstva računarstva i elektrotehnike SUM

 

Osnovna postavka Lean koncepta je unaprjeđenje proizvodnje s manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, čekanja i zastoja, uklanjanjem svih vrsta proizvodnih gubitka.

 

Prijavom na edukaciju polaznici će imati priliku:

 

- razumjeti osnovne principe i alate Lean-a,

 

- identificirati sve vrste rasipanja u vlastitoj tvrtki, te moći uspostaviti korake za njihovo smanjenje,

 

- sudjelovati u procesu uvođenja Lean menadžmenta u svoje tvrtke.

 

Edukacije su namijenjene menadžerima tvrtki, voditeljima odjela, djelatnicima, studentima, odnosno svima koji žele steći znanje iz Lean menadžmenta.

 

Edukacije će se održavati u prostorijama „Tvornice za učenje“ Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru. Tvornica za učenje je edukacijsko okružje koje simulira rad tvornice i uvjete u njoj tako da polaznici seminara cijelo vrijeme rade u stvarnim uvjetima tvornice.

 

Predavači na seminaru su nastavnici i istraživači čije je područje zanimanja organizacija proizvodnje, upravljanje lancem nabave, lean menadžment:

 

dr.sc. Željko Stojkić, izvanredni profesor FSRE Mostar

dr.sc. Ivica Veža, redovni profesor FESB Split

mag. ing. mech. Igor Bošnjak, asistent na FSRE Mostar

 

Osim profesora na seminaru će svoja iskustva u primjeni Lean alata predstaviti Lean treneri iz lokalnih tvrtki. Seminar „Osnove Lean menadžmenta“ je prvi u nizu od planiranih edukacija iz područja Lean menadžmenta.


 

Edukacija 3D modeliranje, osnovni nivo

Prijavom na edukaciju 3D modeliranje, osnovni nivo i korištenjem CAD programa polaznici mogu naučiti kako nacrtati, dizajnirati i vizualizirati prostorne oblike, tj. dati im treću dimenziju i postaviti ih u virtualni prostor. Cilj je naučiti modelirati sve što polaznici zamisle - od stvarnih 3D modela proizvoda i njihovih detaljnih crteža do specijalnih efekata i simulacija.

 

Edukacije su namijenjene studentima tehničkih fakulteta, srednjoškolcima, tehničarima, inženjerima, kao i svim zainteresiranim djelatnicima tvrtki iz metalnog i drugih sektora, odnosno svima koji žele ući u svijet 3D modeliranja i dizajna. Edukacije će se održavati u prostorijama Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike s licenciranim SolidWorks paketima.

 

Predavač je nastavnik i istraživač čije je uže područje zanimanja dizajn proizvoda:

 

dr.sc. Nebojša Rašović, docent na FSRE

 

Edukacija „3D modeliranje osnovni nivo“ je ujedno uvod za slijedeću edukaciju „3D Modeliranje napredni nivo“.

 

Više informacija i obrazac prijave za edukacije 3D Modeliranje i Lean menadžment možete pronaći na web stranici Tvornice za učenja Fakulteta strojarstva računarstva i elektrotehnike: http://learningfactory.fsre.sum.ba

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio