Dokazi o Grabovici su dostavljeni, a 26 godina traje šutnja

Datum objave: 09.09.2019   Broj čitanja: 131
Još uvijek pravosuđe šuti u ovom slučaju a osim dva pojedinačna predmeta, obitelji Marić i Zadro, nema novih pravosudnih pomaka.
Dokazi o Grabovici su dostavljeni, a 26 godina traje šutnja

 

''Još bih jednom zamolio institucije da probamo naći jednu košćicu pa da za sljedeću godišnjicu možemo reći da smo pronašli jednu košćicu ako ne možemo naći jedno tijelo'', rekao je predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika "Grabovica 93" Josip Drežnjak povodom obilježavanja 26. obljetnice od zločina u Grabovici kada su pripadnici Armije BiH ubili 33 hrvatskih civila.

 

''Kao i svih ovih godina ni na današnji dan ja vam nemam što reći novo. Od '94. godine sve informacije o Grabovici završavaju isto'', rekao je Drežnjak naglasivši kako je Armija BiH mjesto zauzela 10. svibnja a zločin počinila u rujnu. Ostaci tijela koji su pronađeni govore o tome koliko je taj zločin bio strašan.

 

Pravosuđe šuti
Naglasio je i kako još uvijek pravosuđe šuti u ovom slučaju te da osim dva pojedinačna predmeta obitelji Marić i Zadro nema novih pravosudnih pomaka.

 

''Ključni dokazi koji nisu bili dostupni u Haagu na suđenju Seferu Haliloviću sad su dostupni. Mi dostavili dvije direktive i četiri video zapisa još nismo dobili informaciju što je s tim. A 2017. godine smo to uradili. Tužiteljstvo je uredno preuzelo dokaze'', rekao je Drežnjak.

 

Naveo je kako se traži još 17 tijela. ''To je najbolnije pitanje kad kažete koliko ste pronašli i koliko još pretražujete. Samo su dva tijela bila kompletna'', rekao je.

 

Zločin u Grabovici počinjen je 7., 8. i 9. rujna 1993., za vrijeme osvajačke operacije Armije BiH "Neretva '93". Za ovaj ratni zločin su osuđena dva vojnika Armije BiH. U rujnu 2007. su još su tri Bošnjaka, pripadnika Armije BiH nepravomoćno osuđena za ovaj ratni zločin. Nitko od visokih dužnosnika Armije BiH još nije odgovarao za ovaj zločin.


FOTO: Bljesak.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio