DVD Korita: Reakcija na prozivke da nisu reagirali zbog požara

Datum objave: 10.09.2019   Broj čitanja: 421
Vezano za nemili događaj, požar na teretnom motornom vozilu, koji se dogodio 09.09.2019.godine u ranim jutarnjim satima na području općine Bosansko Grahovo u mjestu Luke...
DVD Korita: Reakcija na prozivke da nisu reagirali zbog požara

 

...u kojem je u potpunosti izgorilo teretno vozilo i nastala velika materijalna šteta te izjavu MUP-a HBŽ o tom događaju u kojem se navodi da su djelatnici Policijske postaje B. Grahovo pokušali stupiti sa lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvom te da na njihove pozive nije nitko odgovarao te da su tu vijest preuzeli brojni portali i da se stječe dojam da se radi o nemaru i neodgovornosti istog dobrovoljnog vatrogasnog društva a s obzirom kako smo mi jedino Dobrovoljno vatrogasno društvo na području općine Bosansko Grahovo osjećamo se prozvanim i moramo reagirati te upoznati javnost sa sljedećim:


- Dobrovoljno vatrogasno društvo „Korita“ Bosansko Grahovo nije nositelj zaštite od požara na području općine Bosansko Grahovo, već je isto registrirano kao udruga građana i svojim aktivnostima pokušava pridonijeti boljoj zaštiti od požara na području općine Bosansko Grahovo te stoga nije jasno zašto su djelatnici policije zvali DVD, i koga su zvali, te po kojem su aktu postupali


- Općina Grahovo sukladno zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH je nositelj zaštite od požara na području općine te je bila dužna napraviti procjenu ugroženosti od požara , donijeti plan zaštite od požara te osigurati sredstva i organizirati zaštitu od požar . Koliko nam je poznato ista po ovom pitanju nije ništa napravila te ovim putem postavljamo pitanje odgovornosti iste za ovu oblast.

 

- Dobrovoljno vatrogasno društvo „Korita“ je odgovor grupe građana na stanje u ovoj oblasti u općini B. Grahovo te se od svog osnivanja 2015. godine sukladno svojim mogućnostima i zakonskim propisima odazivalo na akcije u gašenju požara po pozivu Službe civilne zaštite općine B. Grahovo, Uprave za civilnu zaštititu HBŽ, Šumarije B. Grahovo.

 


Iz općinskog i županijskog proračuna za tu svrhu nije dobilo niti jedne marke.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio