Roditelji, ovu priču pročitajte svojim školarcima!

Datum objave: 10.09.2019   Broj čitanja: 1943
Amy Beth Gardner rekla je svojoj kćeri da sjedne, uzme pastu za zube i iscijedi je na tanjur.
Roditelji, ovu priču pročitajte svojim školarcima!

 

Nije to napravila iz dosade, već kako bi svoju kćer pripremila prije polaska u školu i naučila je jednu važnu životnu lekciju.

 

“Moja kći sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njezin ormarić i iznenadili smo je novim ruksakom. Ali, večeras, prije odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Amy uz fotografiju tanjura sa zubnom pastom.

 

“Nakon što je Breonna istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: ‘Ali, ne mogu’, i ‘Neće biti isto kao prije.’ Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam rekla. ‘Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje riječi imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatit ćeš koja je težina tvojih riječi. Imat ćeš priliku izgovoriti riječi kojima ćeš nekoga povrijediti, poniziti, oklevetati. Također ćeš imati priliku koristiti riječi koje će druge izliječiti, ohrabriti, inspirirati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje riječi, Breonna. Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti budi ona koja će birati što će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi. Neka te ljudi znaju po nježnosti i suosjećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svijetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš požaliti što si izabrala ljubaznost.”

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • z.t.16.09.2019 09:37 sati
    Nije problem u neodgojenoj djeci već u neodgojenim roditeljima. Nije realno tražiti od djeteta da bude bezgrešno, jer takvi ne postoje. Treba djecu učiti da su i grijesi; nažalost sastavni dio života. Treba ih pravovremeno prepoznati, znati praštati i tražiti oprost
  • Ja10.09.2019 13:18 sati
    Istina potpisujem. Svoj djeci ovo pročitajte. Među djecom sam svaki dan to mi je posao ali toliko netrpeljivosti nigdje nema koliko među djecom. Učite djecu da pomažu jedni drugima jer većinu toga moraju donijeti iz kuće
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio