Na oproštaj od Ratka Perića dolaze brojni svećenici

Datum objave: 14.09.2019   Broj čitanja: 1600
Od 2. veljače 2019. godine Ratko Perić ispunio je uvjete za biskupsku mirovinu, a kako se saznaje u crkvenim krugovima, upravo se čekao dan kad će Perić napuniti 50 godina svećeništva da se nakon toga krene u odabir nasljednika.
Na oproštaj od Ratka Perića dolaze brojni svećenici

 

Danas će u Mostar doći brojni svećenici iz BiH, među kojima i oni koji osjećaju olakšanje jer se dugogodišnji biskupski mandat obilježen ratom protiv franjevaca i Međugorja konačno bliži kraju.

 

Danas se Večernji list čak na dvije stranice oprostio od Perića, a u tekstu se između ostalog navodi netaktičan pristup Ratka Perića u rješavanju problema što je upravo ono što mu se najviše zamjera.

 

Posljednje tri godine Perić je uzdrman brojnim neočekivanim ispovijestima, među kojima je i svjedočenje jednog od šefova zloglasnog KGB-a Aleksandra Maksimova koji je za Perića rekao da je bio dobar suradnik te organizacije. Upravo je on otkrio da je Perić obećao da će učiniti sve da "sredi" franjevce i Međugorje, međutim očito je na tim simbolima Crkve i samog hrvatskog naroda slomio zube.

 

Nakon današnje zlatne mise Crkva se okreće traženju Perićevog nasljednika i onog koji će, vjerujemo, biti biskup, a ne, kako reče papa Franjo, anti-biskup koji će sijati mržnju i nepovjerenje.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja15.09.2019 11:49 sati
    Nu zar je moguće ljudi moji jeli to moguće. Sretan ti put i ne vraćaju se živ bio
  • Ero14.09.2019 18:16 sati
    Nek ide bogu hvala faleko od hercegovine
  • z.t.14.09.2019 15:25 sati
    Kad će već jednom otići?
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio