Skandal na pomolu: Džaferović izdavao bh. dokumente mudžahedinima

Datum objave: 17.09.2019   Broj čitanja: 720
Bošnjački član Predsjedništva BiH, a ratni načelnik tadašnjeg Centra službi sigurnosti Zenica Šefik DŽaferović 28. travnja 1995. godine uputio je zahtjev za prijem u državljanstvo BiH pripadnika odreda “El mudžahedin” Trećeg korpusa takozvane Armije BiH, državljanina Tunisa Mhamdija Sedik ben Mokhtara, što potvrđuju i dokumenti koji su u posjedu Srne.
Skandal na pomolu: Džaferović izdavao bh. dokumente mudžahedinima

 

Iako u Veleposlanstvu SAD u BiH kažu kako ne komentiraju “medijske špekulacije”, dokumenti koji su u posjedu Srne potvrđuju kako nije riječ o “špekulacijama”, već dokumentima sa Džaferovićevim potpisom.

 

Džaferović je zahtjev za prijem u državljanstvo pod brojem 21-1/07-204-1736/95, koji je svojeručno potpisao, uputio 28. travnja 1995. godine MUP-u takozvane Republike BiH.

 

U zahtjevu je, između ostalog, naveo da je Mhamdi Sedik ben Mokhtar rođen 20. veljače 1968. godine u Tunisu, oženjen državljankom BiH Alisom rođenom Grabus iz Travnika.

 

“Imenovani je pripadnik odreda “El mudžahid” Trećeg korpusa Armije Republike BiH od rujna 1992. godine, po kom osnovu i podnosi ovaj zahtjev”, naveo je DŽaferović u zahtjevu.

 

Isti dan, DŽaferović je uputio zahtjev za prijem u državljanstvo i Boukmouri Taieba, državljanina Alžira, pripadnika odreda “El mudžahedin” Trećeg korpusa takozvane Armije BiH. U zahtjevu se navodi da je oženjen državljankom BiH Melihom Alić iz Travnika.

 

Navodno postoje i dokazi o tome da je Džaferović potpisao dokumente o državljantsvu za osobe koje su sudjelovale u napadima na tornjeve u New Yorku. Ostaje za vidjeti hoće li Veleposlanstvo SAD-a cijelu priču i dalje nazivati špekulacijama.

 

Ero.tel

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio