Za dobro jutro - Znate li razliku između espressa i kave?

Datum objave: 19.09.2019   Broj čitanja: 1007
Je li espresso drugačiji od kave pitanje je koje si mnogi postavljaju?
Za dobro jutro - Znate li razliku između espressa i kave?

 

Za sve koji su mislili da postoji bitna razlika; espresso i kava nisu dvije različite stvari. Espresso je samo vrsta kave. Točnije, to je metoda kuhanja kave tako da se koristi visoki pritisak i fino zaobljena zrnca kako bi se napravio mali koncentrirani napitak za nekoliko gutljaja.

 

Što je još karakteristično za espresso?

Tamna pržena zrnca su kroz povijest bila popularna u Italiji, gdje je espresso izumljen, no bilo koja zrnca kave, bilo kojeg porijekla i s bilo kojim nivoom pečenja može biti korištena za pripremu espressa.

 

Jedna od karakteristika koja definira espresso, osim njegovog koncentriranog i sirupastog okusa je gornji sloj pjene poznat kao crema što je produkt visokog pritiska ekstrakcijskog procesa.

 

Espresso se može kombinirati s mlijekom (ili s više vode) da bi se napravili napitci bazirani na espressu kao macchiato, cappuccino, latte, marocchino, americano i slično. Ako uđete u bilo koji kafić u Italiji, kada naručite espresso dobit ćete mali, jaki, 'shot' kave sa slojem kreme na vrhu.

 

Tamo se podrazumijeva kada tražite kavu da ćete dobiti espresso. Espresso je naravno samo jedan način pripremanja kave, a ima ih više, no da zaključimo; espresso jednako kava.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio