Majka Elvira: Boljeti će dok sam živa! 33 godine bez Dražena Ričla

Datum objave: 19.09.2019   Broj čitanja: 2719
Ovih dana obilježava se 33. godišnjica tragedije u kojoj su stradali članovi "Crvene jabuke" Dražen Ričl frontmen i jedan od osnivača i Aljoša Buha.
Majka Elvira: Boljeti će dok sam živa! 33 godine bez Dražena Ričla

 

Najpopularnija jugoslavenska grupa u tom trenutku krenula je na svoju prvu turneju. Trebali su imati koncert u Mostaru, ali ih je na putu iz Sarajeva zadesila tragedija.

 

Na rukometnom stadionu Kantarevac 18. rujna okupilo se oko 1500 mladih koji su s nestrpljenjem očekivali početak koncerta. Kada su tehničari u 20.25 sati počeli štimati razgla, oduševljenje publike je počelo dodatno rasti.

I onda, organizator obavještava okupljene da se koncert otkazuje zbog teške nesreće koju su doživjeli članovi "Crvene jabuke." Na stadionu šok, nevjerica, zaprepaštenje, muk... Ljudi su u nevjerici počeli plakati.

 

U prvom fići, koji je vozio Zlatan Arslanagić, bili su još Dražen Ričl i basist Aljoša Buha. Iza njih u golfu su se vozili klavijaturist Dražen Žerić i bubnjar Darko Jelčić.

 

U jednoj oštroj krivini iza Jablanice, fićo se zanio na lijevu stranu ceste i frontalno sudario s kamionom. Vozilo je bilo smrskano. Kad su drugi članovi prošli malo kasnije nisu niti posumnjali da su stradali njihovi prijatelji.

 

Buha je na mjestu poginuo, a Arsanagić i Ričl su bili teško ozlijeđeni.

 

Već drugi dan Arsanagiću je bilo bolje. Nažalost, Dražen Ričl se nije probudio iz kome u kojoj je bio dva tjedna. Umro je 1. listopada.

 

Draženova majka Elvira Deak živi sama u Sarajevu. I tuguje.

 

- Ima jedna divna emisija o Draženu, njegovom radu i životnom opusu. Kad osjetim da mogu i da sam spremna, pogledam je i, tako, sjetim se svog sina - kazala je svojevremeno za "Avaz".

 

Tada je i rekla:

 

- Čim dođe rujan i počne se bližiti godišnjica nesreće, nastaju i moje muke, koje me vraćaju na početak, na taj kobni dan. Zamislite koji je stres i pritisak kad imate osjećaj da se to jučer dogodilo, jer trenutak kad sam saznala da nema mog Dražena, ne izlazi iz glave, traje i trajat će dok budem živa. Onda, kad dođe 1. listopad, samo mi je u glavi da ga preživim i da manje boli

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio