Robot-pas prvi put će izaći iz laboratorija, pogledajte što sve može

Datum objave: 26.09.2019   Broj čitanja: 167
S maksimalnom brzinom do pet kilometara na sat Spot se može penjati i spuštati po stepenicama, kretati se po neravnom terenu, pa čak i šetati po kiši..
Robot-pas prvi put će izaći iz laboratorija, pogledajte što sve može

 

Boston Dynamics, tvrtka poznata po video zapisima svojih robota, sprema se pustiti ih u stvarni svijet. Najavili su kako će svoje robote nalik psima Spot početi davati u najam. Što su, naravno, popratili - videom.

 

S maksimalnom brzinom do pet kilometara na sat Spot se može penjati i spuštati po stepenicama, kretati se po neravnom terenu, pa čak i šetati po kiši.

 

Mogao bi, tvrde u Boston Dynamicsu, poslužiti za inspekciju gradilišta, naftnih i plinskih instalacija ili javnu sigurnost općenito (što god to značilo). Naglasili su kako neće biti prodavan u vojne svrhe.

 

Ranije su u toj tvrtci razvijali robote namijenjene vojsci. Spot je izvorno trebao biti izviđač za američke marince.

 

 

Prve isporuke Spota su već krenule, u sklopu programa namijenjenog ranim kupcima s kojima pokušavaju otkriti za što bi sve njihov proizvod mogao biti koristan. Cijena najma nije objavljena. Potencijalni kupci moraju ispuniti obrazac na tvrtkinom web odredištu.

 

Boston Dynamics osnovan je 1997. godine. Zbog manjka proizvoda namijenjenih širokom tržištu Google ih je 2017. godine prodao japanskom konglomeratu SoftBank, piše Business Insider.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio