Djevojka preminula od posljedica eksplozije mobitela

Datum objave: 30.09.2019   Broj čitanja: 1084
Pregrijavanje mobitela može biti stvarno opasno, a to najbolje dokazuje i ovaj slučaj.
Djevojka preminula od posljedica eksplozije mobitela

 

Alua Asetkyzy Abzalbek (14) iz Kazahstana je zaspala dok je slušala glazbu s mobitelom na jastuku koji se punio cijelu noć, a ujutro je pronađena mrtva jer je mobitel eksplodirao.

 

Policija je rekla kako se mobitel punio cijelu noć, a baterija se pregrijala i eksplodirala. Zadobila je ozljede glave i odmah umrla. Forenzičari su potvrdili kako je mobitel eksplodirao u rano jutro, a njezina je smrt opisana kao tragična nesreća. Nije otkriveno o kojem se brendu pametnog telefona radi.

 

Njezina prijateljica Ayazhan Dolasheva je na svojem Instagram profilu napisala kako ne može vjerovati da se to dogodilo. "Bila si najbolja. Znamo se od djetinjstva. Teško mi je bez tebe. Nedostaješ mi. Napustila si me zauvijek", izjavila je za Daily mail.

 

Pregrijavanje mobitela može biti stvarno opasno, a to najbolje dokazuje i ovaj slučaj. Osim do pregrijavanja zbog izloženosti mobitela visokim temperaturama i suncu dulje vremena, do pregrijavanja može doći i kod punjenja. Važno je mobitel maknuti s punjača nakon što je napunjen.

 

Predugo punjenje mobitela može također skratiti život baterije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio