ŽZH: Dan učitelja bez nastave

Datum objave: 30.09.2019   Broj čitanja: 845
Taj dan slavi se u više od stotinu država svijeta..
ŽZH: Dan učitelja bez nastave


U Županiji Zapadnohercegovačkoj u petak, 4. listopada, neće biti nastave zbog Svjetskog dana učitelja.

 

Ovaj dan obilježava se 5. listopada, a s obzirom na to da je to ove godine subota iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ove županije neradnim su proglasili petak, 4. listopad.

 

''Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju'', priopćeno je iz resornog ministarstva ove županije.

 

U listopadu 1966. godine potpisana je Preporuka o statusu učitelja, a UNESCO je 4. listopada 1994. u spomen na taj dan proglasio Dan učitelja.

 

Taj dan slavi se u više od stotinu država svijeta. Iz resornog ministarstva naveli su kako svim učiteljima čestitaju njihov dan podsjećajući na napore Svjetske federacije sindikata stručnjaka u obrazovanju koja je najzaslužnija za međunarodno priznanje ovog dana.

 

Inače, na području Županije Zapadnohercegovačke djeluje 14 osnovnih škola, četiri glazbene te sedam srednjih, od čega su tri gimnazije općeg smjera i četiri srednje strukovne škole.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio