HKUD ''sv. Ante – Cim'' Mostar održalo samostalni koncert u Montegrotto Termama u Italiji FOTO

Datum objave: 03.10.2019   Broj čitanja: 402
Od 27. do 30. rujna članovi hrvatskog kulturno umjetničkog društva „sv. Ante – Cim“ Mostar su boravili u Montegrotto Termama, u Italiji.
HKUD ''sv. Ante – Cim'' Mostar održalo samostalni koncert u Montegrotto Termama u Italiji FOTO

 

Na poziv gradonačelnika Montegrotta, Riccarda Mortandelloa, a u organizaciji Silvia Narda, predsjednika humanitarne organizacije Auser, Društvo je izvelo cjelovečernji koncert u parku Mostara u Montegrotto Termama.

 

Organizacija Auser se više od 20 godina, u suradnji s Gradom Mostarom i Gradom Montegrottom, bavi različitim, humanitarnim, socijalnim i kulturnim programima. Jedan u nizu takvih projekata jest i manifestacija Colori d'Autunno (Boje jeseni) u skopu koje je naše Društvo izvelo koncert.

 

Na koncertu su se predstavile dvije skupine Društva, izvođački plesni ansambl kojeg uvježbava koreograf i umjetnički ravnatelj Goran Juričić i ženski vokalni ansambl kojeg vodi profesorica Silvia Vukojević.

 

Osim Montegrotto Termi, članovi Društva su posjetili i Padovu.

 

Gradovi Montegrotto Terme i Mostar su dva grada prijatelja i ovaj koncert jedinstven je primjer kulturne suradnje dva grada kroz koji smo ojačali naše prijateljske veze.

 

Društvo je građanima Montegrotta dočaralo pjesmu, igru i običaje koje godinama vjerno čuva od zaborava.

 

U delegaciji Grada Mostara bili su Radmila Komadina, glavna savjetnica Gradonačelnika i Božo Ćorić, načelnik odjela za društvene djelatnosti.


 

Grude.com
FOTO: Framost

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio