Služena sv. misa zadušnica povodom 26. obljetnice stradanja hrvatskih vitezova na Vrdima FOTOGALERIJA

Datum objave: 06.10.2019   Broj čitanja: 1464
U subotu, 5. listopada na Vrdima se obilježila 26. godišnjica stradanja hrvatskih vitezova na Vrdima. Ove godine, svečano euharistijsko slavlje je predvodio fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.
Služena sv. misa zadušnica povodom 26. obljetnice stradanja hrvatskih vitezova na Vrdima FOTOGALERIJA


On se, u prigodnoj homiliji osvrnio na život Sv. Franje, te se prisjetio svih palih heroja koji su stradali na Vrdima. Nakon mise, uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen – obilježlja svim poginulim vitezovima koji su stradali na Vrdima.


 

Vojska je kao i svake godine pripremila vojnički grah, te se uz grah, prigodno piće, druženje i prisjećanje na minula vremena nastavilo još nekoliko sati.


 

Nekoliko učenika SŠ Antuna Branka Šimića je organiziranim prijevozom iz Gruda došlo na ovu obljetnicu.

 

Brojimo već 26 godina od pogibije naših vitezova na Vrdima; Gorana Spajića, Vice Paradžika, Damira Logare, Gordana Miličevića, Mire Spajića, Davora Šimića, Nedjeljka Barića, Mate Marića, Joze Marića, Petra Marića, Stjepana Šapine i mnogih koji su stradali na Vrdima. O ovim događanjima u novije vrijeme pisane su knjige, a svake godine sve više mladih dolazi na Vrde i na taj način odaju počast poginulim hrvatskim vojnicima koji nisu dali da tuđin prisvoji i osvoji zemlju koja nikad nije bila njegova. Neke stvari ne padaju u zaborav naroda…


 

Jedan je čovjek napisao:

 

“Najbolji sinovi i kćeri naših naroda i narodnosti pali su u ratu. Bilo bi bolje da je obrnuto, ali to nije ni logično ni moguće. To se i može tražiti samo od najboljih“.FOTOGALERIJA

 

M.Knezović/Grude.com
FOTO: Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio