Ispratili smo bicikliste na put dug 800 kilometara u čast Blage Zadre FOTO/VIDEO

Datum objave: 07.10.2019   Broj čitanja: 1853
Ovaj maraton dug gotovo 800 kilometara biciklisti će voziti 10 dana (7.10-16.10), a povodom 28. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata i heroja obrane Vukovara generala Blage Zadre, rođenog Gruđanina iz mjesta Ledinac.
Ispratili smo bicikliste na put dug 800 kilometara u čast Blage Zadre FOTO/VIDEO

 

Udruga maratonaca VPŽ Glasnici istine preuzela je veliku čast i odgovornost da organizira ovaj biciklistički ultra maraton.

 

Biciklistički maraton startao je u Ledincu rodnom mjestu generala Blage Zadre, gdje su se okupili biciklisti. Ovdje su se svi sastali, položili vijenac i pomolili se. Podršku biciklistima dao je i načelnik Ljubo Grizelj, a božji blagoslov i molitvu dobili su od ledinačkog župnika. Također sretno su im poželila i djeca područne škole na Ledincu koji su oduševljeno pratili bicikliste, te članovi Biciklističkog kluba Grude koji su sa biciklistima vozili do granice u Gorici.

 

7 biciklista iz svih krajeva Hrvatske, među kojima su i hercegovci legendarni grudski ultramaratonac Stipe Leko Ćipa i mostarac Mario Marić u deset dana od starta do cilja u deset etapa proći će gotovo cijelom Hrvatskom pa će ju tako između ostalih gradova i mjesta imati priliku dočekati i pozdraviti stanovnici i članovi braniteljskih udruga iz Trilja, Knina, Udbine, Slunja, Karlovca, Zagreba, Kutine, Grubišnog Polja, Virovitice, Slatine, Orahovice, Našica, Osijeka i Vukovara.


 

Cilj će imati na Trpinjskoj cesti ispred Spomen doma hrvatskih branitelja, i to u ponedjeljak 16. listopada točno na dan pogibije ovog velikog vukovarskog heroja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio