Salezijanac koji je u paklu ISIL-a proveo 18 mjeseci dolazi u Međugorje

Datum objave: 08.10.2019   Broj čitanja: 810
Indijski salezijanski svećenik otac Tom Uzhunalil boravit će u Hrvatskoj i BiH od 15. do 22. listopada kako bi prenio svoje iskustvo života u zatočeništvu isilovaca.
Salezijanac koji je u paklu ISIL-a proveo 18 mjeseci dolazi u Međugorje

 

Oca Toma su oteli u ožujku 2016. u jemenskom gradu Adenu gdje je služio kao misionar u staračkom domu sestara Misionarki ljubavi, prenosi Bitno.net.

 

Teroristi su pritom ubili ukupno 16 ljudi, od kojih su četiri redovnice ubijene pred Tomovim očima, a jedino su njega odlučili zadržati na životu.

 

Otac Tom je nakon 18 mjeseci mučenja napokon bio oslobođen u rujnu 2017. zahvaljujući zajedničkim naporima Vatikana, omanske vlade i vlasti Jemena. U zatočeništvu je proveo 557 dana, a nakon povratka na slobodu otac Tom je istaknuo kako je dane provodio u molitvi, posebice za duše ubijenih u tom krvavom pohodu, te za svoje otmičare.

 

– Svakoga dana molio sam Anđeo Gospodnji, tri ili četiri krunice; zatim Očenaš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za ubijene sestre, krunicu Božanskom milosrđu; meditirao sam nad Križnim putem i slavio svetu misu, iako nisam imao kruha ni vina, a molitve sam izgovarao po sjećanju. Molio sam za svoje otmičare i zahvalio Bogu za sjeme dobra koje su imali u svojim srcima. Zahvaljujući Bogu, ne osjećam nikakvu mržnju spram njih.

 

Oca Toma je pozvala Hrvatska salezijanska provincija, a tijekom svoga boravka posjetit će Zagreb, Žepče, Međugorje i Split gdje će imati razne susrete. Njegovu dirljivu priču moći ćete pročitati u knjizi Čudom živ u izdanju nakladničke kuće Salesiana koja će biti predstavljena u Zagrebu. Svojim dolaskom otac Tom će obogatiti i izvanredni svjetski misijski mjesec listopad koji je proglasio papa Franjo.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio