Nakon 40 godina nutricionističke i znanstvene laži o našoj domaćoj mrkvi – Konačno prava istina…

Datum objave: 09.10.2019   Broj čitanja: 655
Došlo je vrijeme da iznova uspostavimo istine o mrkvi, povrću izbačenom iz dijabetičkih dijeta.
Nakon 40 godina nutricionističke i znanstvene laži o našoj domaćoj mrkvi – Konačno prava istina…


Nakon lažne studije iz 1981. godine, naša domaća mrkva je proglašena najvećim zlom za osobe koje boluju od dijabetesa i koji žele smršaviti. Već desetljećima nam ponavljaju “Glikemijski indeks kuhane mrkve se približava indeksu bijelog šećera”. Nutricionisti, znanstvenici i drugi “stručnjaci” su ponavljali kako papagaji “Glikemijski indeks kuhane mrkve je 92”, što je bila očita laž, piše Logicno.com.

 

Došlo je vrijeme da iznova uspostavimo istine o mrkvi, povrću izbačenom iz dijabetičkih dijeta.

 

Kuhana mrkva je više od 40 godina u kraljevstvu povrća bila ružna patka: „Sve povrće ima nizak glikemijski indeks, osim kuhane mrkve, koja se mora konzumirati s velikim oprezom”, moglo se pročitati u savjetima za dijabetičare i one koji su pokušavali skinuti višak kilograma.

 

Ova vrijednost od 92 za glikemijski indeks kuhane mrkve, dolazi iz prve studije provedene 1981. U toj studiji je sudjelovalo je samo 5 osoba, a rezultati su bili vrlo kontrastirani.

 

U stvari, glikemijski indeks mrkve je nizak i iznosi 16 kada je sirova i 47 kada se servira kuhana. To znači da ne povećava razinu šećera u krvi prebrzo i da je mogu sigurno konzumirati osobe s dijabetesom. Te nove temeljne vrijednosti glikemijskog indeksa objavio je 2002. godine Jennie Brand-Millerov tim na Sveučilištu u Sydneyu i mnogo su pouzdanije.

 

Konzumirajte našu domaću mrkvu bez ograničenja dok je još svježa. Ona je oduvijek bila pojam za dobro zdravlje naših očiju, ali i puno drugih organa i stanja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio