Tehnomenadžeri Mesić i Gregurić se tresu: Padaju i zastarijevaju optužnice u slučaju Kutle

Datum objave: 15.10.2019   Broj čitanja: 612
Tehnomenadžeri poput Šarinića, Mesića, Gregurića tresu se kao grlice jer onaj tko ih je prokazao, Miroslav Kutle ruši sve optužnice protiv sebe ili one odlaze u zastaru.
Tehnomenadžeri Mesić i Gregurić se tresu: Padaju i zastarijevaju optužnice u slučaju Kutle

 

Danas su u zastaru otišle dvije.

 

Kutle je bio jedan od najmoćnijih poduzetnika u procesu privatizacije, izuzetno vjeran Franji Tuđmanu, ali onda tehnomenadžeri, kako ih je nazvao, preko Šarinića Tuđmanu 1998. godine poručuju da Kutlu "treba dati na sud i oduzeti kompanije".

 

Kako tvrdi Kutle, brojni procesi i namještene presude izbacili su ga iz društvenog života, a Globus grupu su dobrim dijelom uništili. Tada se, prema Kutlinim tvrdnjama, diže Šarinićev čovjek Gavrilović, pa hotelijer Štrok i mnogi drugi.

 

Kutle je objasnio i tko su tehnomenadžeri: - To je samostalna, anacionalna, interesna skupina involvirana u sve bitne političke, financijske, pravosudne i ine strukture društva, a najveće političke stranke (HDZ i SDP) bile su samo sredstvo grupe tehnomenadžera u ostvarivanju ciljeva. Npr. Franjo Gregurić (od kojega je sve to počelo i koji je ideološki i faktički vođa te grupe), njegova pripadnost, stavovi, ideologija i djelovanje nemaju nikakve veze s HDZ-ovim ciljevima. Ili Linić, koji je vrlo važan član tehnomenadžera, jedan od najbogatijih ljudi u RH, kakve veze ima s programskim ciljevima i ideologijom SDP-a? Nikada Hrvatskom nisu upravljali HDZ ni SDP, nego tehnomenadžeri. Cijelo su vrijeme tehnomenadžeri raspoređeni kao premijeri (Gregurić, Valentić, Mateša, Karamarko…), ministri bitnih resora, guverneri… - kazao je svojevremeno Kutle.

 

Gregurića i Mesića nazvao je vrhunskim tandemom koji je osigurao sebi i svojoj grupi i njezinim nasljednicima desetke milijardi kapitala.

 

Kako presude protiv Kutle padaju ili odlaze u zastaru, tehnomenadžeri sve nemirnije spavaju...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio