FOTO/VIDEO: Gruđani s Predsjednicom u Vukovaru! Posjetili i grob legendarnog Pjene

Datum objave: 15.10.2019   Broj čitanja: 2989
"Ime jedan grad svakom srcu drag, ima jedan div Hrvatski", odjekuje večeras Vukovarom gdje su branitelji HVO-a iz Gruda, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednica svih Hrvata Kolinda Grabar Kitarović.
FOTO/VIDEO: Gruđani s Predsjednicom u Vukovaru! Posjetili i grob legendarnog Pjene

 

Gruđani su otišli u Vukovar povodom 28. obljetnice pogibije legendarnog Gruđanina i Vukovarčanina, rođenog u mjestu Ledinac, Heroja s Trpinjske ceste generala Blage Zadre koji je život položio 16. listopada 1991. godine, a koliko je velik bio potvrđuje i činjenica da se danima nije govorilo o njegovoj smrti jer je bio strah i trepet za jugočetničke agresore koji su vjerovali da je živ, a toliko ih je oslabio vojnom taktikom i pobjedama za života da su se plašili suprotstaviti mu se.

 

Prije dolaska u Vukovar, Gruđani su svratili u Žepče i zapalili svijeće, te položili vijence na grob Mirka Sinanovića Pjene legendarnog sudionika obrane Žepča i bojnika HVO-a, a koji je u Grudama imao brojne kolege branitelje, prijatelje i kumove.

 

S predsjednicom svih Hrvata Kolindom Grabar Kitarović branitelji su se fotografirali, te snimili kratak video. S njima u društvu bio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 

Kroz video i fotografije sjećamo se našeg Blage Zadre, ali i drugih hrvatskih velikana.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio