Zorka Rogić na listi najtraženijih kriminalaca Europe!

Datum objave: 18.10.2019   Broj čitanja: 3886
Europska policijska agencija Europol pokrenula je u petak sveobuhvatnu operaciju hvatanja najtraženijih žena počinitelja teških kaznenih djela u Europskoj uniji, ističući da su njihovi zločini "jednako ozbiljni" kao i zločini koje su počinili muškarci, prenosi AFP, a među njima je i 28-godišnja Hrvatica Zorka Rogić.
Zorka Rogić na listi najtraženijih kriminalaca Europe!

 

U kampanji pod sloganom "zločin ne poznaje spol", na internetskoj stranici Europola na spektakularan su način prikazana lica najtraženijih kriminalaca u bijegu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena, kazala je glasnogovornica Europola Tine Hollevoet.

 

Osumnjičene se terete za kaznena djela poput ubojstva, šverca ljudima ili drogom.

 

Hrvatska traži 28-godišnju Zorku Rogić zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je od 2014. godine.

 

Lica počinitelja zločina u bijegu su otkrivena i svatko može vidjeti radi li se o muškarcu ili ženi, dodaje Hollevoet.

 

"Cilj nam je da što veći broj ljudi vidi najtraženije zločince u bijegu jer je onda i veća šansa da ih lociramo i uhitimo", ističe glasnogovornica.

 

Francuska tako traži Jessicu Edosomwan, Nigerijku u bijegu nakon što je policija razbila mrežu prostitucije u regiji Lyona krajem 2007. Sveukupno je uhićeno 26 ljudi. Edosomwan je bila na čelu kriminalne mreže koja je iskorištavala oko 60 žena za prostituciju, a koje su dovedene u Francusku pod izlikom boljeg života. Žene su zastrašivane, a njihovim se obiteljima prijetilo.

 

Sudski postupak počinje 6.  studenoga u Lyonu, a Jessica se, prema posljednjim saznanjima, nalazi ili u jednoj od zemalja Beneluxa, a moguće u Italiji i samoj Francuskoj.

 

Mađarska traži 31-godišnju Ildiko Dudas, optuženu za šverc drogom i zloupotrebu vlastite djece. U odsutnosti je osuđena na šest godina zatvora za zločine počinjene između 2011. i 2012. Ne zna se gdje se trenutno nalazi.

 

Hina

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio