Grudska policija sinoć je 'liferovala' veći broj migranata

Datum objave: 19.10.2019   Broj čitanja: 2181
Policija u ZHŽ-u u izazovnom vremenu nastoji očuvati mir i sigurnost, a iako policajaca općenito nedostaje, od kadra koji postoji nastoji se izvući ono najbolje.
Grudska policija sinoć je 'liferovala' veći broj migranata

 

Tako su proteklih dana brojni angažirani na istrazi ubojstva Lane Bijedić u Ljubuškom, a paralelno s tim radi se i na drugim slučajevima. Također, jako su važni oni sigurnosni, a tu se radi o migrantima koji su u nekoliko slučajeva na području Ljubuškog provaljivali u napuštene kuće.

 

Sinoć su došli na područje općine Grude, na mjesto Prispa, a prema saznanjima portala Grude.com policija je brzo reagirala i vratila ih na početnu poziciju, odakle su krenuli u ovo područje. Nažalost, pitanje je dokad će policija moći uspješno djelovati u ovakvim situacijama jer migranti neprestano pristižu, a ministar koji je resor sigurnosti pretvori u nesigurnosti, Dragan Mektić, pojma nema koliko je migranata uopće u BiH i na koji način svakodnevno pristižu. Isti taj Mektić tvrdi da mu lokalne zajednice ne dopuštaju da po cijeloj BiH razmjesti migrante, što bi bilo ravno samoubojstvu jer bi tek onda samo pristizali u ovu zemlju. Međutim, čovjek koji je ucijenjen i koji se plaši dolazaka svjedoka njegovog ratnog puta u BiH, u kojem se spominju zločini nad Hrvatima, i nema što drugo govoriti nego što mu naredi neki destabilizirajući čimbenik na ovim prostorima.

 

Naravno, daljnji problem je Turska koja svako malo prijeti da će pustiti skoro 4 milijuna migranata u Europu, a ako se to dogodi BiH bi bila ključna točka za dolazak ovdje. Ako se u obzir uzme da se tu kriju i borci ISIL-a, onda situacija postaje takva da bi sama BiH došla u pitanje opstanka.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 19.10.2019 19:14 sati
    Treba lifetovat taxi prijevoznika i građana koji migrante ostavljaju po polju. Napraviti sačekušu i polomit noge onima koji ih dovedu do Gruda.
  • ero19.10.2019 14:37 sati
    sretno policijo!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio