Ministar Gruđanima: Zaključavajte kuće i automobile!

Datum objave: 25.10.2019   Broj čitanja: 3560
Dolaskom hladnijih dana otvorila se migrantska ruta na jugu Bosne i Hercegovine, a na najvećem udaru su pogranični gradovi.
Ministar Gruđanima: Zaključavajte kuće i automobile!

 

Sve veći broj migranata bilježi se na području Županije Zapadnohercegovačke u čemu prednjači Ljubuški, ali ništa manje ne zaostaju Posušje i Grude.

 

Ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras, na pitanje zastupnika Dobroslava Bukmira, objasnio je na 11. redovnoj sjednici Skupštine ŽZH stanje s migrantima na području ove županije. ''Mi se još uspješno nosimo s problemom migrantske krize u suradnji s Graničnom policijom BiH s kojom smo potpisali ugovor o međusobnoj suradnji. Uspjevamo sve migrante koje zateknemo na području naše županije, u suradnji s drugim agencijama, prebaciti u azilantski centar u Salakovac. Na prostoru naše županije nemamo duži boravak migranata jer naši policijski službenici postupaju po prijavi građana i brzo rješavaju taj problem'', kazao je Boras.

 

Problem s ilegalnim migrantima u ŽZH, ali i u cijeloj BiH, je taj što ne mogu biti kazneno gonjeni jer nemaju valjane dokumente te nadležna tijela ne mogu podnijeti prijavu protiv takvih osoba.

 

Ipak, resorni ministar ističe da u ovoj županiji nisu zabilježena teža kaznena djela od strane migranata te poručuje građanima da su sigurni.

 

''Mogu kazati da na području naše županije nismo imali težih kaznenih djela, osim sitnih djela poput provala u napuštene kuće kako bi se migranti privremeno stacionirali'', zaključio je ministar Boras te zamolio građane da posebno pripaze na svoju imovinu te da zaključavaju kuće i automobile.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio