FOTO/VIDEO: GRUDSKA ELIĆ LUKA ugostila legende HAJDUKA!

Datum objave: 27.10.2019   Broj čitanja: 1713
Ptica je plavim nebom poletjela visoko, a Elić Luka, mati i dom brojnih naraštaja HNK Grude ponovno je bila ponosna. Grude su dočekale veterane Hajduka, legende u pravom smislu riječi.
FOTO/VIDEO: GRUDSKA ELIĆ LUKA ugostila legende HAJDUKA!

 

Kod Parka hrvatskih velikana i spomenika braniteljima okupili su se članovi Udruge veterana HNK Grude - Bekija i legende Hajduka kojima je na čelu Vlatko Đolonga. Razlog dolaska Hajduka u Grude bio je 60. rođendan "vječnog mladića" s Elić Luke, a prije toga s Vlašića Livade.

 

Popularni Đole sa svijećama i vijencem došao je u Grude, a za njim vojska "Bilih tića", onih čija su imena zlatnim slovima zapisana u povijest Hajduka. Za njim je izišao potpredsjednik Udruge veterana HNK Hajduk legendarno hajdučko srce Darko Miladin, zatim Vilson Džoni, Darko Butorović sudionik posljednje Hajdukove sezone u Ligi prvaka, legendarni golman Milenko Bikić, Srđan Mladinić Zujo koji je nosio dres i Hajduka i Dinama, Jurica Puljiz, Željko Mijač član zlatne generacije Hajduka iz 70-ih koja je osvojila dva prvenstva i tri kupa Jugoslavije.

 

Održana je minuta šutnje za sve pokojne nogometaše koji su kroz desetljeća dali svoj doprinos Grudama i Hajduku i hrvatskom narodu u cijelini.

 

Zatim se krenulo na Elić Luku. Na terenu je Đolonga darovao Hajdukov dres s brojem 60, na kojem piše HNK Grude, predsjedniku grudskih veterana Mladenu Ćorluki Mađaru kao i plaketu s posebnom čestitkom za rođendan.

 

S obzirom da se u nogometnom svijetu svi poznaju, a osobito stariji igrači koji drže jedni do drugih zavladalo je oduševljenje susretom. Razveselili su se Hajdukovci svom Josipu Ćutuku, ali i Josipu Grubišiću kojeg se Darko Miladin sjeća iz mlađih uzrasta Hajduka, a koji je bio veliki talent.

 

Zaigrao je i član Udruge veterana HNK Grude Wagner Santos Lago, ali u dresu Hajduka. Tako je najbolji igrač u povijesti Premijer lige Bosne i Hercegovine, hercegovački Brazilac imao čast obući i Bili dres, a nesumnjivo da je ikad došao do Hajduka bio bi i najveća zvijeda HNL-a. Doveo je Wagner u Grude i svog sina koji je igrao na pomoćnom igralištu s mlađim uzrastima Gruda, a s obzirom na kućni talent već je vrijeme potpisivati ugovor s nasljednikom.

 

Uslijedila je utakmica koja je bila itekako zanimljiva, a s jedne strane Goran Brailo, a s druge Rade Tomas pripremili su taktiku svojih timova. Hajduk je poveo preko Šute 1:0, a sudionik ekipe iz posljednje sezone kad je Hajduk bio prvak Hrvatske tek je nakon dosta Hajdukovih pokušaja uspio savladati legendarnog Zdravka Miloša Kalića. Na 1:1 izjednačio je požrtvovni Stanko Knezović Bili koji je kao iskusni policajac i na terenu pokazao mlađim kolegama kako treba izgledati i djelovati pravi policijski službenik. Osim što je sprintao za jednom loše ispucanom Hajdukovom loptom imao je snage odjuriti i do gola i prebaciti golmana Bikića za izjednačenje. Vrijedi istaknuti solo prodor Vernera Čuljka Sane koji je u jednom trenutku nanizao pet igrača, međutim hajdučka srca ne bi bila takva da su ga pustili da u stilu Maradone odšeta do gola. Zaustavljen je odličnim prekršajem na vrijeme.

 

U nastavku, Josip Ćutuk radi transfer kao u najboljim godinama i prelazi u svoj Hajduk kako bi dao doprinos klubu u kojem je igrao s Nikom Kranjčarem, u vremenu velikog Ćire Blaževića, a gdje ga i dalje cijene i poštuju.

 

Uskoro dolazi do novog vodstva Hajduka. Na 1:2 povećava Darko Butorović iz penala kojeg je dosudio glavni sudac i veliki navijač Hajduka Deno Tomas, a koji je unatoč toj činjenici odradio vrhunski posao. Iako je Kalić mlađi, Jerko Miloš bio na lopti ona je nekako izmigoljila u gol. Golman Hajdukovih veterana i trener Hajdukovih golmana, te i njegov nekdašnji trener u mlađim uzrastima Milenko Bikić ipak je pohvalio svog pulena istaknuvši da je i dalje spretan među vratnicama, kakav je bio i u najmlađim danima.

 

Konačnih 1:3, nakon dobre akcije Hajdukovog napada, postavio je Tomo Stanić.

 

Iako su Grude tradicionalno podbacile na tribinama, oni koji su iskoristili lijep i sunčan jesenski dan imali su priliku nakon utakmice fotografirati se s legendama Hajduka.

 

Nakon utakmice uslijedilo je veliko druženje Gruđana - Bekijaša i Hajdukovaca koje je trajalo do kasno u noć.

Pogledajte video i fotografije:

 

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio