Radite uredski posao? Uznemirujuće je što možete postati!

Datum objave: 28.10.2019   Broj čitanja: 468
Istraživanje i ispitivanja prema kojima je nastala Ema, provedeni su na više od 3.000 radnika u Engleskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Tim znanstvenika predvidio je promjene koje će se u iduća dva desetljeća dogoditi ljudskom tijelu.
Radite uredski posao? Uznemirujuće je što možete postati!Sve ono što su saznali, utkali su u Emu.

Tako je nastala naša buduća slika i prilika - pogrbljena sredovječna žena s očitim problemom nakupljanja vode u rukama i nogama. To se vidi na prvi pogled, ali znanstvenici su se potrudili i zorno prikazuju detalje, piše Avaz.

 

Dakle, Ema ima trajno iskrivljena leđa, koja polako, ali sigurno formiraju pravu pravcatu grbu zato što je sate i sate provodila sjedeći na uredskoj stolici.

 

Proširene vene ima zbog loše cirkulacije. Povećan trbuh ima zbog stalnog sjedenja, a suhe i crvene trajno upaljene oči zbog konstantnog gledanja u ekran.

 

Dlake u ušima i nosu ima zbog lošeg kvaliteta zraka, a blijedu kožu zbog umjetnog svjetla. Crvene nadlaktice ima zato što su stalno prislonjene za grijač laptopa, ekcem zbog stresa, a otečene udove zbog repetitivnih pokreta.

 

- Ako ne napravimo radikalne promjene na radnim mjestima i u životu, ako se ne krećemo više, ako ne pazimo kako sjedimo za stolom, ako ne uzimamo pauze za šetanje, postat ćemo vrlo, vrlo bolesni. U tom slučaju, radnici će u budućnosti patiti od zdravstvenih problema, onakvih kakve smo mislili da smo ostavili u prošlosti nakon industrijske revolucije - poručili su iz tima znanstvenika

 

Šetajte, pa makar oko stolova.

 

Grude.com/Avaz

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio