S kremiranjem Laninog tijela trebalo pričekati!

Datum objave: 29.10.2019   Broj čitanja: 998
Iako istraga o monstruoznom ubojstvu Lane Bijedić iz Mostara traje više od tri tjedna, policija i Tužiteljstvo ZHŽ-a još nemaju ​konkretnih pomaka u ovom slučaju.
S kremiranjem Laninog tijela trebalo pričekati!

 

Istražna tijela konstantno tvrde kako su u tijeku vještačenja mobitela, dnevnika, tragova nađenih na licu mjesta, ali traga koji bi doveo do ubojice još nema.

 

"Istražitelji danonoćno rade na slučaju i praktično ne prave predah. Tijekom proteklog vikenda smo satima pregledali mjesto gdje je tijelo pronađeno u nadi da će pronaći nešto novo što bi koristilo istrazi. Pomno se prate svi komentari koji se objavljuju na portalima i društvenim mrežama. Izvjesni Vidoviti Milan, čiji je komentar išao tako daleko da je "opisao" ubojicu, kao i ponudio prikaz zločina, nema veze sa stvarnošću i proizvod je mašte neodgovornog pojedinca" - navodi izvor iz MUP-a.

 

Tvrdnje iznesene u tom komentaru istražitelji su provjerili do detalja, a teorija o tome da je ribar vidio ubojicu dan nakon ubojstva na licu mjesta pala je u vodu, s obzirom na to da su ga neminovno tog dana morali vidjeti i policajci koji su danonoćno osiguravali i pretresali lokaciju.

 

Policija nije uspjela ući u trag osobi koja se krije iza pseudonima, ali se na tome intenzivno radi. Istražitelji ponovo saslušavaju sve svjedoke, a iskaz će ponovo dati i ribar koji je pronašao tijelo. Po tko zna koji put pregledaju se i snimci uzeti sa brojnih objekata na području Čapljine i Mostara, a istražitelji se nadaju kako će im od koristi biti i rezultati vještačenja tragova sa tijela nesretne djevojke, njezinih bilješki, laptopa i mobitela.

 

Istražitelji sve više vjeruju kako Bijedić nije ubijena na mjestu gdje je pronađeno tijelo, a sve izglednije je i da osoba u čijem su vlasništvu automobili Fiat i BMW ne može biti povezana sa zločinom.

 

Navodno će uskoro biti saslušana i Lanina majka, koja je nekoliko dana nakon ispraćaja tijela iz Mostara u Beograd preselila u prijestolnicu Srbije. Po njezinoj želji, Lanino tijelo je 12. listopada kremirano na Novom groblju u Beogradu.
"Činjenica da je Lanino tijelo ovako brzo kremirano, ali i da dosadašnje vještačenje bar dijelova mobitela i njenog dnevnika nije dalo nikakve rezultate, izaziva mnoge sumnje. Sa kremiranjem se moralo sačekati, jer ukoliko se pokaže potreba za novom obdukcijom, to se neće moći uraditi" - kaže izvor blizak istrazi.

 

Podsjetimo, 19-godišnja nesuđena brucošica ubijena je početkom ovog mjeseca u blizini Ljubuškog, a njezino tijelo je nađeno u rijeci Studenčici.

 

Oslobođenje

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio