Biciklističkom rutom povezuju se gradovi i općine u zapadnoj Hercegovini

Datum objave: 01.11.2019   Broj čitanja: 308
U zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine biciklističkim rutama i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod..
Biciklističkom rutom povezuju se gradovi i općine u zapadnoj Hercegovini

 

Projekt "Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural", kroz koji će se raditi na razvoju biciklističke i turističke ponude u prekograničnim regijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine, predstavljen je u Ljubuškom.

 

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će postati dio ukupne turističke ponude obiju zemalja, kao i turističke ponude jadranskog zaleđa.

 

U zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine biciklističkim rutama i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

 

Nositelj projekta je Ured za europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), a partneri Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

 

Ukupna vrijednost projekta je 495.000  - m.vecernji.baeura, a od čega Europska unija financira 400.000.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio