Đapić: Izetbegoviću i Komšiću ZABRANITI ulazak u HRVATSKU

Datum objave: 04.11.2019   Broj čitanja: 471
Anto Đapić, jedan od osnivača HDZ-a u Osijeku, saborski zastupnik, gradonačelnik Osijeka, ratni načelnik Glavnog stožera HOS-a, predsjednik HSP-a u vremenu kad je on bio najjači i u BiH i kad je po njemu nosio ime kandidat je za predsjednika Hrvatske.
Đapić: Izetbegoviću i Komšiću ZABRANITI ulazak u HRVATSKU

 

U intervjuu za Dnevni list ističe da njegov interes za status Hrvata u BiH nije izražen zbog njegova podrijetla, nego zbog toga što je odgojen i formiran kao integralni Hrvat. - Hrvatski narod u BiH je povijesna činjenica na tom prostoru i svi povijesni elementi državnosti izvan okupacijskih razdoblja na tim prostorima zapadno od Drine, baština su hrvatskog naroda. Baš svi. U srpskoj agresiji na Hrvate i muslimane u BiH, a kasnije u muslimanskoj agresiji na hrvatski narod, HVO je bio oslobodilačka i obrambena vojska. Isključivo je HVO uz sudjelovanje HV-a tijekom zajedničkih operacija osigurao opstanak Hrvata na današnjim prostorima pa je zbog toga stijena hrvatske suverenosti u BiH. Udar na HVO je udar u srce hrvatskog naroda i prenošenje vojnih i ratnih neprijateljstava u političke odnose. Ne mogu i ne smiju sami bh. Hrvati braniti svoj status, vrijednosti i pravo na državnost. To je najvažnije nacionalno-političko pitanje i imperativ nad svim pitanjima hrvatske državne politike danas. Govorim o RH - istaknuo je Đapić.

 

Poslao je i jasne poruke progoniteljima hrvatskog naroda u BiH, čak je predložio da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. – Ne može RH raširenih ruku dočekivati otvorene progonitelje i neprijatelje hrvatskog naroda u BiH. Ne može Bakir Izetbegović, kompletna islamistička agresivna falanga u Zagrebu koristiti hrvatske nacionalne blagodati kao svoje, a pri tom prijetiti ratom mome narodu. Ne može glumac Emir Hadžihafizbegović, Jasmila Žbanić i stotine sličnih ostvarivati se u svakom, od umjetničkog, socijalnog do egzistencijalnog, medijskog i političkog interesa, a u BiH osporavati minimum nacionalne državnosti mome narodu. Takvi će istoga trenutka budem li imao mogućnost i podupre li me hrvatski narod, ostati bez državljanstva, mnogi među njima će biti odmah trajno izgnani, a Izetbegović, Komšić i ostali imali bi trajnu zabranu ulaska u Hrvatsku, kao i svi pripadnici zloglasnih muslimanskih brigada, osumnjičeni zločinci, progonitelji. A ne bi pred hrvatskim državnim institucijama mirno spavali ni u Zenici ili Sarajevu - istaknuo je Đapić za Dnevni list.

 

Đapić se, iako ga je novinar Dnevnog lista na to navodio jer se zna svjetonazor "tzv. hrvatske novine", nije složio da je Čović glavni krivac za ovakvu situaciju Hrvata u BiH. - Iako ne mogu reći da sam u puno čega istomišljenik Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, iako bih puno jasnije i oštrije artikulirao hrvatske politike, ne slažem se s mnogima iz tzv. pravaškog ili nacionalističkog spektra u Hrvatskoj, koji ga napadaju kao glavnog krivca za položaj Hrvata u BiH. Glavna krivnja je na Zagrebu, na državnim politikama koje su nakon Tuđmana praktično pogodovale razdržavljenju hrvatskog naroda, pogotovo muslimanskim politikama. Razdržavljenje u Hrvatskoj pod kolokvijalnim nazivom “detuđmanizacija” ostavilo je strašne posljedice na Hrvatsku, a neusporedivo veće i opasnije na Hrvate BiH.

 

Za Komšića je rekao i da je islamistička agresija na hrvatski narod.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Imperator06.11.2019 14:36 sati
    Smiješno je da čovjek koji radi na dekonstituiranju Hrvata iz BiH u službi SDA čiji je i koalicioni partner sa svojom strankom može računati na "dobrodošlicu" na Pantovčaku ili u Hrvatskoj općenito. U svim hrvatskim gradovima u BiH Komšić je proglašen kao persona non grata. Smiješno bi bilo da mu RH priređuje dobrodošlicu. Đapić je tu u pravu.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio