U novi projekt Gruđanin ulaže čak 20 milijuna maraka!

Datum objave: 04.11.2019   Broj čitanja: 1628
''Završen je proces preuzimanja Laste te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Europska unija planiramo u tvornicu uložiti 20.000.000,00 KM'', rekao je u Čapljini Petar Ćorluka, vlasnik Violete, koja je kupila tvornicu keksa i vafla u ovom gradu.
U novi projekt Gruđanin ulaže čak 20 milijuna maraka!

 

''Svakako mi je najvažnije da Lasta povrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaj proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova…, a već su u tijeku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima'', rekao je Ćorluka, javlja službena stranica Grada Čapljine.

 

''Nakon obnove raspisat ćemo i natječaj za radnike i svakako nam je u cilju angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi. Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferero Roche, Barilla…koje će nam svakako pomoći sa svojim znanjem i iskustvom. Blizina željezničke pruge uveliko olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebitih sirovina koje su van granice naše države. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji'', istaknuo je Ćorluka.

 

Ćorluka se u Čapljini sastao sa Smiljanom Vidićem, gradonačelnikom Čapljine. Nakon sastanka obišli su pogone tvornice Lasta.

 

''Svakako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu, i kao Čapljinac i kao gradonačelnik veselim se će što priča s Lastom pozitivno završiti. Sjećam se , kao da je jučer bilo, kada su me radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni i naravno prvi čovjek kojem su se mogli javiti bio sam ja. Tada smo razgovarali, i dobro se sjećam rekao sam im da stečaj ne mora značiti kraj nego može značiti i novi početak i evo tako se i ispostavilo. Nakon stečaja, odnosno mogućnosti prodaje Laste spominjala su se razna imena i kada se počelo govoriti o mogućoj kupnji od gospodina Ćorluke, odnosno Violete, prvi sam rekao daj Bože da tako bude jer gospodin Ćorluka sve što je započeo raditi svakako je uspjelo i pretvorilo se u brend. Danas sam imao prigodu da malo porazgovaramo o budućim planovima i obnovi proizvodnje'', kazao je Vidić.

 

Bljesak

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Samo proizvodnja04.11.2019 21:06 sati
    Radujemo se izgradnji jos jednog giganta!! Bravo za gosp.Corluku.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio