(Rat)ko za kraj: Ne voli franjevce Gruda, Čapljine... vas koji hodočastite u Međugorje, a ni Papa mu nije drag

Datum objave: 06.11.2019   Broj čitanja: 2814
Hercegovina čeka dan kad će Ratko Perić i službeno napustiti biskupsku službu, u nadi da će se u budućnosti završiti svi ratovi koje je navedeni biskup počeo od dolaska na funkciju 1992. godine do dana navršenja 75. godine života, odnosno 2. veljače 2019. godine.
(Rat)ko za kraj: Ne voli franjevce Gruda, Čapljine... vas koji hodočastite u Međugorje, a ni Papa mu nije drag

 

U umornoj i napaćenoj Hercegovini Perić je pokrenuo rat protiv Međugorja i hodočasnika ismijavajući Gospine poruke, kao i rat protiv franjevaca kojima želi oduzeti župe i koje je čak pokušao svesti na laički status polovinom prošlog desetljeća, što Vatikan nije prihvatio.

 

Miportal.hr objavio je veliki intervju s Perićem gdje se govori o njegovim svećeničkim počecima koji su, vrijeme će pokazati, početak bremenitog vremena za Crkvu u Hercegovini.

 

I naravno, i u tom intervjuu Ratko ide sam protiv svih i samo dodatno učvršćuje stav mnogih da je on jedan od najneuspješnijih biskupa u povijesti Hercegovine, unatoč intelektualnim sposobnostima koje se ne mogu osporiti, ali sve pada u vodu kad počne govoriti i prozivati koga god se pred njim spomene.

 

Prozvao je i kolege biskupe za koje je rekao da i među njima ima onih koji misle da se Boga može predriblati, iako nije pojasnio na koji način to pojedini biskupi misle. Jedini koji je htio predriblati u ovih 27 godina bio je Perić, a driblao je i same ljude u Vatikanu koji nisu bili upoznati s pravim stanjem sve dok u Hercegovinu Papa nije poslao Henryika Hosera.


Hodočasnike koji dolaze u Međugorje nazvao je takozvanima.

 

Spomenuo je i papu Franju kojeg inače ne voli. – Može li se protumačiti stajalište jednoga Pape koji bi se lišio teološke pomoći Kongregacije za nauk vjere kojoj je upravo to glavna zadaća?

 

Inače, papa Franjo je smjenio iz Kongregacije velikog Ratkovog prijatelja kardinala Mullera, a koji je itekako napakostio franjevcima Hercegovine i Međugorju, pa je i to jedan od razloga zašto Perić nema puno pozitivnih riječi o papi Franji.

 

Naravno, ni u ovom intervjuu nije mogao ne spomenuti franjevce koji su mu pokazali zube i poručili da neće dopustiti otmicu župa pa makar morali ponijeti najteži križ na svojim leđima.

 

Kome se čita intervju u cijelosti objavio ga je portal miportal.hr

 

Hercegovačkiportal

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio