Povučeno nekoliko serija lijeka protiv produktivnog kašlja

Datum objave: 12.11.2019   Broj čitanja: 630
Berlin-Chemie Menarini BH d.o.o, nositelj dozvole za stavljanje u promet lijeka „Flavamed“ 15 mg/5 ml oralna otopina, povukao je seriju lijeka zbog sumnje u neispravnost njegove kvalitete.
Povučeno nekoliko serija lijeka protiv produktivnog kašlja

 

Riječ je o lijeku koji se koristi za liječenje produktivnog kašlja, koji je povezan s bolestima pluća i bronhija. Ovaj lijek razrjeđuje sluz, pa se ona može lakše iskašljati, piše Srpskainfo.com. Iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBiH) priopćili su kako se navedena sumnja u neispravnost u kvalitetu lijeka odnosi na neispravnost pakiranja, odnosno staklene boce za otopinu, koje dovodi do nastanka onečišćenja.

 

– Povlačenje se provodi do razine ljekarni i odnosi se na serije navedenog lijeka koje su zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost, te na nezahvaćene serije kod kojih se povlačenje provodi kao mjera predostrožnosti.
Serije koje se povlače su 72011, 73030, 74045, 82011, 82012, 84025D i 91001H – navodi se u priopćenju.

 

U ALMBiH kažu kako je na tržištu BiH u prometu dostupna jedna serija istog lijeka koja nije zahvaćena ovim povlačenjem, kao i drugi lijekovi koji se koriste za liječenje istog stanja, a koji se mogu primjenjivati kao zamjenska terapija.

 

– Pacijenti se trebaju obratiti svom liječniku ili farmaceutu u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutne terapije, navode iz ALMBiH.

 

I pacijenti koji su primjetili neku od neželjenih nuspojava trebaju se obratiti svom liječniku ili farmaceutu radi savjetovanja o načinu nastavka terapije – savjetuju u ALMBiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio