Sjete li se Lijanovići suza prevarenih radnika?

Datum objave: 12.11.2019   Broj čitanja: 905
Suvlasnici tvrtke Lijanović i rukovodioci s njima povezanih firmi, pravomoćno su oslobođeni optužbi za pranje novca, neplaćanje poreza i porezne utaje. Bljutavije od ovakve sudske odluke bio je samo komentar Jerke Lijanovića nakon izlaska iz sudnice
Sjete li se Lijanovići suza prevarenih radnika?

 

Piše Žurnal.

 

„One koji su me hapsili stići će suze moje majke“, ledena pogleda, a skrušenog glasa reći će Jerko Lijanović.

 

Zna on dobro da može računati na kratku pamet i medija i njihovih konzumenata i da ga nitko nakon takvog „emotivnog“ istupa neće pitati pamti li suze stotina radnica i radnika Mesne industrije Lijanović i bratskih im tvrtki koje su prevarili za desetine plaća i još više godina neuplaćenog staža?

 

On i družina sigurno ne razmišljaju hoće li ih stići suze djece radnika koji su gladni i promrzli ispred upravne zgrade molili za isplatu nešto zarađenog novca.

 

„Božić je pred vratima i doista ne znam kako ću svojoj šesteročlanoj obitelji omogućiti dostojnu proslavu najradosnijeg katoličkog blagdana. Došli smo tražiti barem pola svoje plaće, a oni su nam zatvorili vrata i pobjegli“, samo je jedna od izjava radnika koji su danima ispred uprave firme čekali milost gazde, koji je na uštrb njihovog zaposlenja dobio milijunske poticaje.

 

Ne, nisu Lijanovići ni ovoga puta oslobođeni jer nisu krivi, nego zbog nedostatka dokaza ili, kako je navedeno, nezakonito pribavljenih dokaza. A dokumenti su ili namjerno uništeni ili su bili skriveni. Sud čak nije priznao kao zakonito pribavljen dokaz to što je jedan djelatnik evidenciju koja dokazuje nelegalno poslovanje predao istražiteljima tek nakon hapšenja “nevinih”. Uzalud su bila svjedočenja inspektora SIPE i UIO, sud ih nije smatrao relevatnim!?

 

Dvadeset godina u nekoliko procesa, poput onog kada su bili optuženi zajedno sa Draganom Čovićem, famiglia Lijanović biva oslobađana jer “nestaju” dokumenti, svjedoci se naglo iseljavaju iz BiH ili izvršavaju samoubojstvo.

 

Pokazuje se još jednom, da je dug i neizvjestan put do kažnjavanja „loših momaka“ u ovoj državi. O načinu na koji je izgrađena njihova imperija Žurnal je već opširno pisao. Saga Lijanovići ovim nije okončana.

 

Žurnal

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • joo13.11.2019 05:59 sati
    :'(
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio