Bik Jerry i Srđo ušli u legendu: 'nitko ne zna gdje se skriva, Srđo legenda je živa'

Datum objave: 14.11.2019   Broj čitanja: 1134
Buntovnici, borci protiv sistema, pa makar bili i lopovi, ili možda životinje - kao što smo mogli vidjeti u slučaju bika Jerryja, koji je pobjegao iz nemoguće situacije pred klanje i odmetnuo se u prirodu (još ga nisu našli!) - u ovom kraju uvijek će imati svoje navijače. Jako puno navijača.
Bik Jerry i Srđo ušli u legendu: 'nitko ne zna gdje se skriva, Srđo legenda je živa'

 

Tako je i u Vrlici sa slučajem odbjeglog bankara Srđana D. (59). Ima tome par dana, njihovo malo misto je na nogama. Iz banke su, naime, nestali milijuni. Točnije - 11,5 milijuna kuna.

 

Potpuno zaboravljeni u bespućima dalmatinskog zaleđa, sa svojih jedva 2000 stanovnika u Vrlici i osam okolnih sela, odjednom su opet na svim vijestima, u svim novinama. Odjednom se osjećaju važno. Njih zaustavljaju novinari na ulici, njih se nešto pita. Nekoga zanima što oni kažu. Zamisli to! A bankar Srđo je njihov bik Jerry - onaj tko ih je, onako zaboravljene i toliko nebitne da im je i jedina banka odlučila staviti ključ u bravu, učinio važnima i nezaobilaznima barem na koji dan.

 

- Pišite vi što 'oćete al ja Srđu znam i on je dobar čovik! - kaže nam jedan bankarov poznanik.

 

I stvarno, u Vrlici je jako teško naći običnog čovjeka - ne načelnika, političara ili djelatnika banke - nego običnog, malog čovjeka koji je kontra Srđe.

 

U njihovim očima, ta banka ih godinama "guli", a sad kad više nema što i koga oguliti - zatvara vrata! Drugo nije ni zaslužila... Suludo je možda i neshvatljivo nekome tko dolazi sa strane, ali činjenica da će sad morati odlaziti u Sinj dignuti mirovinu za Vrličane je jako loša, očajna vijest.

 

E, zbog toga bankar Srđo trenutačno u Vrlici ima više navijača nego splitski Hajduk.

 

U kafićima samo što se ne pjeva "nitko ne zna gdje se skriva, Srđo legenda je živa". Sad ih više i nije toliko briga što banka seli. Banci, sistemu, cijelom društvu koje te na neki način ispljune i zaboravi jer te više ne treba, i jer si im tamo negdje u dalmatinskom zaleđu tako nebitan, Vrličani su okrenuli leđa, "skinuli gaće" i pokazali im stražnjicu.

 

U njihovim očima, Srđo je zapravo "hajduk" - po značenju riječi to bi bio odmetnik ili razbojnik. Ali kao metafora, hajduk je u tom kraju nešto mnogo više...

 

24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio