Neno Tomić: Slušateljima smo ostali u dobrom sjećanju, hvala jer ste prepoznali naš rad u složenom vremenu

Datum objave: 16.11.2019   Broj čitanja: 1071
Javno priznanje Nagrada općine Grude ove godine je pripala Radio Grudama i Hrvatskom nogometnom klubu Grude.
Neno Tomić: Slušateljima smo ostali u dobrom sjećanju, hvala jer ste prepoznali naš rad u složenom vremenu

 

Radio Grude je počeo s radom 20. studenoga 1991. godine, netom nakon utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Prostorije radija nalazile su se u Hotelu Grude, mjestu rođenja Herceg Bosne koji je oduvijek bio više od hotela, objekta.

 

Potrebnu studijsku opremu za funkcioniranje radiopostaje donijela je skupina entuzijasta, a kao odašiljač je poslužio mornarički uređaj dobiven od Hrvatske vojske (HV) koja je tada taman preuzela ratnu luku Lora u Splitu, donosi portal Grude.com.

 

Povod za prvo emitiranje bio je humanitarni koncert održan u hotelu Grude iste večeri kad je i Radio Grude krenuo s radom, 20. studenoga 1991. godine. Na samom početku Radio Grude je odigrao važnu ulogu u pravodobnom upozoravanju na zračne napade, a tijekom sljedećih nekoliko godina radijska postaja nastavlja ostvarivati svoju informativnu funkciju na korist građana općine Grude. Priznanje za Radio Grude preuzeli su prvi urednik Neno Tomić i aktualna glavna urednica Božana Iličić.

 

Neno Tomić, jedan od osnivača radija, bio je ponosan na ovo priznanje, te je održao i prigodan govor. - Očito je da smo ostali u dobrom sjećanju, iako je prošlo puno godina. Zahvaljujem svima koji su prepoznali naš rad i trud i u svoje i uime svih kolega koji su nesebično, u složenim vremenima, nastojali raditi da u ovoj sredini bude malo bolje - kazao je Tomić.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 17.11.2019 08:06 sati
    Skolski
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio