Martina Mlinarević, Komšićeva veleposlanica bez diplome!

Datum objave: 17.11.2019   Broj čitanja: 1396
Književnica Martina Mlinarević koja je dio tima nelegitimnog člana Predsjedništva BiH i drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića pokušala je, iako nema diplomu, postati veleposlanica BiH u Češkoj, a prema zakonskim okvirima to je nemoguće.
Martina Mlinarević, Komšićeva veleposlanica bez diplome!

 

Naime, u zakonu gdje piše tko može biti imenovan za veleposlanika ili drugog predstavnika Bosne i Hercegovine stoji da osoba mora imati sveučilišnu diplomu, odnosno imati odgovarajuću razinu obrazovanja i odgovarajuće stručno znanje i iskustvo za obavljanje dužnosti na koju se imenuje.

 

U posjedu smo pisma Ministarstva vanjskih poslova BiH, kojeg donosimo u cijelosti uz predožbu originala objavljenog na ćirilici.

 

Povodom zahtjeva za pripreme Martine Mlinarević koja je odlukom Predsjedništva BiH imenovana za veleposlanika BiH u Češkoj Repubilici.

 

"Dana 30. travnja Odjel za pravne, kadrovske i prevoditeljske poslove odjela općih poslova obavijestio je veleposlanicu Martinu Mlinarević da je imenovana od strane Predsjedništva BiH za izvanrednu i opunomoćenu velepolsanicu BiH u Češkoj Republici, te joj je uz odluku dostavljen informacijski paket s popisom potrebne dokumentacije i drugim potrebnim informacijama.

 

Veleposlanica Mlinarević je 30.8. 2019. godine, nakon dobivanja vjerodajnica, dostavila dio dokumentacije i tom prilikom je obaviještena da nedostaje diploma o visokoj stručnoj spremi koja je propisana Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova, te je zatraženo da je dostavi zbog kompletiranja personalnog dosjea o otpočinjanju procedure priprema u skladu s važećim propisima.

 

U telefonskom razgovoru koji je obavljen 15. listopada 2019. godine veleposlanica Martina Mlinarević je obavijestila da je spriječena priložiti diplomu uz ostalu dostavljenu dokumentaciju, a o čemu je, kako kaže, "ranijih godina i pisala kao i obavijestila Predsjedništvo BiH prije samog početka procedure imenovanja".

 

Također, informirala je da je "u dogovoru sa svojim dragim prijateljima i kolegama iz Češkog veleposlanstva razgovara i odlučila prebaciti svoj apsolventski status i završni ispit odraditi na Karlovom sveučilištu u Pragu".

 

Vezano s tim, a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, imenovana može biti prijavljena u Federalni fond za mirovinsko i invalidsko osiguranje isključivo sa srednjom stručnom spremom."

 

U prijevodu, kada su nelegitimni Željko Komšić i njegovi kadrovi u pitanju sve je moguće, pa i biti veleposlanik bez diplome koju nalaže zakon, a usputno studirati po Češkoj, zahvaljujući prijateljima, i tamo pokušati završiti fakultet kako se više ne bi kršio zakon koji se sada krši.

 

Grude.com

Martina Mlinarević, Komšićeva veleposlanica bez diplome!
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 17.11.2019 21:02 sati
    Kako nije uspila nista zavrsit kao i ostali🤣
  • Jozo 17.11.2019 18:53 sati
    Djava odnio Prag, koda nije mogla završit na Trnu ili Bihaću
  • Ja17.11.2019 18:11 sati
    Ima kupit diploma jeftino .neka kupi sebi diplomu.a komšić nebi prošao lječnički čak i kod džuđžinice u mostaru.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio