Ratko Perić pozvao na pomirenje sa Srbima i migrantima

Datum objave: 18.11.2019   Broj čitanja: 673
Ratko Perić, biskup dijela Mostarske biskupije je u propovijedi na svetoj misi u Vukovaru pozvao na pomirenje.
Ratko Perić pozvao na pomirenje sa Srbima i migrantima

 

Iako i sam u mnogim ratovima pa i sa svojim najbližima u Crkvi, Perić je pozvao druge da se pomire, i to biranim riječima.

 

Iz bezdana poraza i tolike nedužne krvi ukaza se velika pobjeda kao rezultat žrtve paljenice. Užasan gubitak kao neprotumačiv dobitak. Iz tragične smrti rodio se novi život. Iako na ovim prostorima ne vidimo da su sve nepravde ispravljene i istine otkrivene, već smo doživjeli onu biblijsku. Bog veličanstveno pokaza da ne potpisuje ničiju nepravdu i mržnju čija god ona bila. U Boga je vaga pravde, svijetlo istine i mjera ljubavi. On je na strani onoga tko čini pravdu, kazao je mons. Perić u svojoj propovijedi.

 

Kriste, Mire i Pomirenje naše, pomiri Srbe i Hrvate, i u tolikim zemljama domaće i migrante, da Ti svi budemo ne: daleko, nego blizu; da uvijek doživljavamo plodove Tvoga Otkupljenja, dodao je biskup Ratko Perić u svojoj propovijedi, prenosi Dnevno.hr.

 

Kako valja odnekud krenuti, možda i Perić počne primijenjivati svoje poruke upućene drugima. Iako, u konkretnim slučajevima pomirbu domaćih i migranata teško je očekivati, pošto migranti ilegalno ulaze u njihovu zemlju, a u dosta slučajeva i u domove, što se vidi i na području u kojem Perić stoluje kao što je Ljubuški. Također, u Vukovaru vapiti za pomirenjem sa Srbima dok Srbija ne želi dati dokumente o ubijenim i nestalim Hrvatima isto nije realno kroz dulje razdoblje.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio