Uhićenja u Mostaru, Ljubuškom i Posušju

Datum objave: 19.11.2019   Broj čitanja: 560
Policajci vrše pretrese stambenih objekata na četiri lokacije u Ljubuškom, Posušju i Mostaru.
Uhićenja u Mostaru, Ljubuškom i Posušju

 

Tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) uhićene su u utorak ujutro na području Grada Ljubuški, Posušja i Mostara u akciji Federalne uprave policije, prenosi Bljesak.info.

 

Naime, pripadnici FUP-a su 19.11.2019. godine poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju realizacije Naredbe Županijskog tužiteljstva Tuzlanskoe županije i Županijskog Suda u Tuzli.

 

Ove aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi spomenuto tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu s kaznenim djelom „Organizirani kriminal“ iz člana 342. stav 2., a u vezi s kaznenim djelom „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 3. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, policajci vrše pretrese stambenih objekata na četiri lokacije u Ljubuškom, Posušju i Mostaru koji se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

 

''Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u kaznenom postupku. Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predane Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije'', naveo je FUP.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio