ADVENT U LJUBUŠKOM: Klizalište i koncerti besplatni, hrana po simboličnim cijenama

Datum objave: 27.11.2019   Broj čitanja: 1469
Klizalište u Ljubuškom je besplatno, bit će u funkciji svakim danom od 13 do 21 sat i to od 1. prosinca do 6. siječnja..
ADVENT U LJUBUŠKOM: Klizalište i koncerti besplatni, hrana po simboličnim cijenama

 

Pred Ljubušacima i njihovim prijateljima iz okolnih općina i gradova je mjesec prepun blagdanskog ozračja i dobre zabave u svojevrsnom zimskom gradu čije je postavljanje u tijeku.

 

Naime, prvi put gradske vlasti i javna poduzeća Grada Ljubuškog organiziraju manifestaciju „Advent u Ljubuškom“, kojom žele još jednom počastiti svoje sugrađane za vraćanje titule grada Ljubuškom.

 

„Pri svečanosti proglašenja gradom obećali smo da nećemo raditi spektakularne vatromete, skupe koncerte, ali da ćemo ovu godinu dostojanstveno obilježiti nizom manifestacija i događanja. To smo i napravili, te obilježavanje završavamo organizacijom Adventa“, kazao je na konferenciji za medije gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.

 

U organizaciji „Adventa u Ljubuškom“ kojeg će pored niza kulturno, sportsko, zabavnih sadržaja, ove godine krasiti i klizalište koje se prostire na 200 metara četvornih sudjeluje i JP Parkovi Ljubuški.

 

„JP Parkovi su dali svoj mali doprinos u pripremi i organizaciji ove manifestacije koja započinje prvu nedjelju došašća kada će biti upaljena prva adventska svijeća i traje do blagdana Sveta tri kralja odnosno 6. siječnja 2020“, kazao je Vedran Markotić direktor ovog javnog poduzeća. Naglasio je kako će cijeli program manifestacije biti organiziran iza zgrade Gradske uprave.

 

„Tu će biti postavljen svojevrstan zimski grad koji će između ostaloga sadržavati gastronomske kućice s ponudom jela Ljubuškog i Hercegovine po simboličnim cijenama, štalica sa jaslicama, šator u kojem će biti postavljene klupe i stolovi za odmor, te klizalište čije će korištenje biti besplatno za sve koji žele naučiti klizati ili su pak u tome već vješti“; kazao je Markotić, dodavši kako će klizalište biti natkriveno tako da će se moći koristiti i u kišnim danima.
Također klizalište će biti u funkciji svakim danom od 13 do 21 sat i to od 1. prosinca do 6. siječnja.

 

Ivan Bebek direktor JU „Kulturno-sportski centar“ govoreći o programu manifestacije „Advent u Ljubuškom je naglasio kako će svake nedjelje biti paljena po jedna adventska svijeća, a palit će ih žitelji svih župa u Ljubuškom.
„Prva će biti upaljena u nedjelju 1. prosinca i palit će ju župa Humac. Drugu adventu svijeću 8. 12 palit će župnik i župljani župe Studenci, 15. prosinca župa Veljaci i Šipovača, te 22. prosinca župa Klobuk, Grljevići i Vitina“, kazao je Bebek.

 

Kada je riječ o ostatku programa, već u ponedjeljak 2. prosinca u zimskom gradu bit će upriličeno druženje s ljubuškim gospodarstvenicima. Svoje druženje 5. prosinca ima udruga lovaca Kravica, 6. prosinca udruga pčelara, 10. prosinca udruga vinara, a 13. prosinca udruga maslinara. Svi koji žele moći će se upoznati s igračima i radom RK Izviđač 9. prosinca i NK Ljubuški 13. prosinca. „Tu je i foto klub fokus koji svoje druženje organizira 4. prosinca, HKD napredak 7. prosinca, dok učenici i profesori Gimnazije Ljubuški pripremaju bogat program za Svetog Nikolu. Zabavni poslijepodnevni program za najmlađe s mađioničarem planiran je 14 i 15. prosinca. Uz to svi zainteresirani će u zimskom gradu moći uživati u knjižnici na otvorenom, književnoj večeri, izložbi likovnih radova koja je planirana 17. prosinca.

 

„U zabavnom dijelu programa planiran je koncert Frame Humac 17. prosinca, Dream team babe zapjevat će 19. prosinca, a dan iza njih nastupit će Ansambl srednje glazbene škole Ljubuški, dok će 21. prosinca svoje glazbene vještine pokazati Josip Bošnjak, Nikola Granić i Mario Brkić“, poručio je Bebek, podsjetivši kako program završava 24. prosinca u 10 sati tradicionalnim bakalarom.

 

O bogatoj gastronomskoj ponudi koja će pratiti cijelu manifestaciju govorio je Davorin Medić voditelj Udruge za ruralni razvoj Stap. Medić je poručio kako će se naći za svakog ponešto.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio