Vozač iz BiH koji je kamionom usmrtio tri osobe bio pod utjecajem lijekova za smirenje

Datum objave: 05.12.2019   Broj čitanja: 613
Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg vozača kamiona koji je 7. lipnja ove godine izazvao prometnu nesreću na odmorištu kod Novske i usmrtio dvije učenice i još jednu ženu.
Vozač iz BiH koji je kamionom usmrtio tri osobe bio pod utjecajem lijekova za smirenje

 

Prema optužnici, bio je umoran i pod utjecajem lijekova, a radilo se o Normabelu, zbog čega nije mogao sigurno upravljati teškim vozilom. U takvom stanju, smatra tužiteljstvo, nije prilagodio brzinu ograničenju od 40 kilometara na sat, već je brzinom od 89 kilometara na sat skrenuo prema benzinskoj postaji Novska-sjever.

 

Vozač je prvo desnim dijelom teretnog vozila okrznuo lijevi retrovizor ophodarskog vozila Hrvatskih autocesta koje se kretalo ispred njega. Vozač tog vozila je vidio u retrovizoru da nailazi tegljač te je uspio naglo skrenuti u desno i izbjeći nalet.

 

Tad je nastavio istom brzinom dalje. Prešao je preko uzdignutog otoka te lijevim kotačima naletio na rubni kamen zemljane površine. Iako je uslijed toga njegov kamion usporio, u idućem trenutku naletio je na dvije pješakinje.

 

Zatim je pri istoj brzini udario u još dvije pješakinje koje su nakon udara pale pod prednji dio tegljača. Ni tada se nije zaustavio već je još naletio na parkirani osobni automobil odbacivši ga ulijevo na drugi osobni automobil. U daljnjem kretanju, na sjevernoj prometnoj traci za izlaz s odmorišta, prešao je preko tijela dvije školarke. Kamion s poluprikolicom na kraju je sletio van kolnika na zelenu površinu gdje se zaustavio.

 

U prometnoj nesreći su dvije pješakinje zadobile teške tjelesne ozljede od kojih su obje preminule na mjestu događaja, dok je jedna pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula 14. srpnja 2019., a jedna je pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede.

 

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru te je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku u optužnici predložilo da mu se istražni zatvor produlji zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.

 

U nesreći je za dlaku izbjegao tragediju i fra Andrija Jozić, gvardijan na Šćitu, a njegov automobil je zaštitio i druge osobe koje su se nalazile na spornoj lokaciji u Novskoj, da ne stradaju u ovoj nesreći.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio