Veliko uhićenje u Hercegovini

Datum objave: 05.12.2019   Broj čitanja: 2585
Tijekom ranoga jutra policija je upala u niz objekata na području Zagreba, ali i zagrebačke Županije, ogradivši trakama objekte, te uhićujući ljude, piše Jutarnji list.
Veliko uhićenje u Hercegovini

 

Kako su javili čitatelji, u Donjoj Bistri je kuću jednoga njihovoga sumještanina ogradila interventna policija te su navodno tražili neku dokumentaciju. Iz policije je pak rečeno kako je u tijeku finalizacija velike akcije razbijanja međunarodne grupe utajivača poreza na uvozu luksuznih automobila najviše klase.

 

U akciji je uhićeno desetak osoba, a tijekom dana trebalo bi provesti niz pretraga većega broja poslovnih prostora.

 

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija sumnja kako su osumnjičenici koristili tzv. metodu nestajućega trgovca kod uvoza luksuznih automobila s područja zemalja EU-a. Dakle u RH bi registrirali niz tvrtki u koje su stavljali tzv. fikus direktore, te utajivali PDV, a dio izvlačili u gotovini iz tih tvrtki.

 

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, policija je jutros kao vođu grupe osumnjičila Ivana Bašića zvanoga Inja (48) osobu poznatu kao trgovca luksuznih automobila s kojima su se povezivale mnoge poznate osobe.

 

Naime, prema izvorima Jutarnjeg, Bašićeve automobile vozio je niz hrvatskih nogometnih reprezentativaca, poznati odvjetnici, poduzetnici, ali i osobe iz krim miljea.

 

Bašić je krajem devedesetih bio optužen kao dio skupine pukovnika Željka Maglova u Splitu, a zbog krijumčarenje automobila, no od tada je svoj posao legalizirao te postao jedan od najpoznatijih dobavljača luksuznih automobila u državi.

 

Godine 2012. nepoznata osoba je kao znaka upozorenja Bašiću bacila ručnu bombu na kuću koju ima na Knežiji. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a počinitelj nikada nje otkriven, piše Jutarnji list.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio