Predsjednica odgovorila Škori: Iskoristio si HDZ, izgradio kućerine i zarađivao po Americi

Datum objave: 10.12.2019   Broj čitanja: 1267
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i kandidatkinja HDZ-a za još jedan predsjednički mandat, Kolinda Grabar Kitarović, boravila je u Velikom Trgovišću u rodnoj kući prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.
Predsjednica odgovorila Škori: Iskoristio si HDZ, izgradio kućerine i zarađivao po Americi

 

 

Predsjednica je rekla da je otišla u Tuđmanovu rodnu kuću zato što ga smatra jedinim od najvećih hrvatskih velikana, vizionara i stratega, javlja televizija N1.

 

"Koji je zacrtao svoj program krajem osamdesetih godina i sjećam se tada kad je on proricao rezultate HDZ-a na prvim demokratskim izborima koliko su se neki tome smijali, a ja sam se pridružila tom pokretu jer sam znala da je pokret za ujedinjenje Hrvatske i za samostalnost", rekla je predsjednica, dodavši da se Tuđman zalagao za slobodnu i samostalnu Hrvatsku, kao i za hrvatski narod u BiH.

 

"Na nama je ostalo da ispunimo uvjete za članstvo u Europskoj uniji i NATO-u, a na meni danas ostaje izgrađivati Hrvatsku dalje prosperitetnom državom za svaku hrvatsku obitelj i ono što je silno želio - hrvatski imidž u svijetu, pozitivan, kao snažne države, koja je saveznica svima u europskoj obitelji i NATO-u i na tome ću nastaviti svesrdno raditi", rekla je predsjednica.

 

"Doktora Franju Tuđmana smatram svojim učiteljem", dodala je.

 

Novinari su je upitali za komentar na izjavu Miroslava Škore, koji je rekao da je od Tuđmana danas ostalo samo ime. "Tko to govori, čovjek koji je otišao ih Hrvatske '89. godine i zarađivao novce u Americi?", upitala je predsjednica pa nastavila:

"Došla je moja američka obitelj i rekla dođi s nama, tu će biti rata, a ja sam rekla da ostajem. Umjesto da sam sa svojih 6 jezika koje znam radila za UNPROFOR za 1000 maraka, ja sam zarađivala ravno 90 maraka mjesečno u Ministarstvu obrazovanja i tehnologije, prešla u Ministarstvo vanjskih poslova za 200 maraka i skupa smo se borili za priznanje. Pogledajte danas Kosovo i vidjet ćete koliko je to teško. Neka nitko ne minorizira ulogu svih nas koji smo ovdje radili, dok je netko pjevao u Americi i zarađivao velike novce", rekla je predsjednica.

 

Dodala je da je novinari često prozivaju za pjevanje. "Ja pjevam iz gušta, a neki pjevaju za velike novce. Prošle su godine organizirali dobrotvorne koncerte na račun lokalne samouprave", rekla je predsjednica.

 

"To je zamagljivaje očiju narodu, da bi sebi stvorio nekakve ovlasti. Bio je najprije generalni konzul u Pečuhu, kasnije je bio saborski zastupnik, otišao je nakon osam mjeseci. Ako želiš mijenjati svijet, mijenjaj stvari oko sebe. Ja sam isto svašta prošla, on je otišao zato što to nije donosilo dovoljno novaca da bi izgradio tih svojih nekoliko kućerina i visoke zidove kojima se ogradio i sada tvrdi da je on nekakav narodni čovjek. Ma dajte, molim vas! Malo morgen, kako je jučer rekao Kalmeta", rekla je predsjednica.

 

Novi List

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Nebih rekao11.12.2019 19:37 sati
    Uhvatila je panika prijesednicu boji se da ce skoro pobjediti kucko jedna.Skoro je sve krvavo zaradio aaa ti krades narod nema sta neradis kad bude Miroslav Škoro predsjenik ti ces nosit kolacice Bandicu u zatvor. ŠKORO SAD ILI NIKAD
  • 10.12.2019 22:05 sati
    Najbolje bi bilo da gospodin Škoro i dalje pjeva. Inače
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio