PREDSJEDNICA ODRŽALA SREDIŠNJI SKUP: 'NISAM POBJEGLA KAD ME HRVATSKA NAJVIŠE TREBALA

Datum objave: 20.12.2019   Broj čitanja: 502
U zagrebačkoj dvorani Dražena Petrovića predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović održala je završni predizborni skup.
PREDSJEDNICA ODRŽALA SREDIŠNJI SKUP: 'NISAM POBJEGLA KAD ME HRVATSKA NAJVIŠE TREBALA

 

Na skupu je bilo nekoliko tisuća ljudi. "Izađite na izbore, to je pravo ali i dužnost. Možete voljeti ili nevoljeti mene i HDZ, ali ne možete ne voljeti Hrvatsku. Izaći na izbore znači voljeti Hrvatsku, a vi znate kome ćete dati glas", poručila je Grabar-Kitarović.

 

"Budimo svoji u nedjelju i dajmo glas za Hrvatsku koja zna i mora bolje", naglasila je. Rekla je da bez branitelja i prvog predsjednika Tuđmana ne bi imali državu.

 

"Hvala svima koji su me podržali i na prošlim izborima. Bio je to početak promjena u našoj državi i sada taj trend moramo nastaviti još krupnijim koracima. Hvala svima koji me i sada podržavaju počevši od moga HDZ-a. Pri kraju smo naporne kampanje u kojoj sam prošla cijelu Hrvatsku i zato poznam Hrvatsku i Hrvatska pozna mene. Jeste li gledali neki dan sučeljavanje. I što kažete? Trema ili neznanje ili nebriga. Neka se stavi na jednu stranu mojih pet godina i 15 godina prije mene i bit će svakome jasno što je bolje i zašto tražim do vas povjerenje za svoj drugi mandat", kazala je Grabar-Kitarović.

 

"Znate da dišem za Hrvatsku bez kalkulacija", dodala je. "Nisam pobjegla kada me je Hrvatska najviše trebala, nisam je nazivala slučajnom državom", kazala je.

 

"Nekadašnji premijer je rekao da je Hrvatska slučajna država,  a Hrvate je nazvao nevjerojatnim paradoksom, nacijom koja se jedva drži zajedno, a mi smo bili zajedno pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana. Taj isti predsjednik Vlade govorio je o Hrvatskoj kao o zemlji u kojoj se čuju gusle i kuburu. E pa neka se čuju", kazala je.

 

"Povezujemo iseljeništvo i domovinu. Hrvatska vojska jača. Dignitet svakog vojnika je bolji. Uspješno čuvamo hrvatsku granicu od ilegalnih migracija i naša policija odlično radi svoj posao. Ne dam protiv njih", kazala je Grabar-Kitarović. "Čvrsto smo branili prava Hrvata u Bosni i Hercegovini", rekla je.

 

"Izvukli smo Hrvatsku iz empatije i sivila. Nije na koljenima. Za Hrvatsku se u svijetu zna po uspjesima. Hrvatska zna i mora još bolje. Zato moramo zajedno nastaviti dalje, zato sam tu među vama da budemo zajedno u ovoj izbornoj borbi. Ne smijemo dopustiti nikakve podjele. Čuli ste da neki koji se pozivaju na Tuđmana zazivaju podjelu. Zar bi on dijelio Hrvate na manje ili veće domoljube kako bi pobijedio na izborima, ne bi. Hrvatska koja zna i može, to je jedina Hrvatska u koju vjerujem. Zato sam danas tu da kažem da zajedništvu a ne podjeli i opasnom radikalizmu", kazala je Grabar-Kitarović.

 

"Nisam se skrivala od Hrvatske i naroda, posjetila sam Hrvate diljem svijeta, zastupala sam Hrvatsku čvrsto i odlučno. Rugali su mi se da se guram u prve redove. Ja ću biti uvijek u prvim redovima u vaše ime", dodala je.

 

Govorio je i Milijan Brkić. - Evo mene moji ljudi, nisam nestao. Tu sam, počeo je s govorom Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a na predizbornom skupu predsjednice i kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u zagrebačkoj Ciboni.

 

- Odmah ću reći, bio sam, jesam i bit ću za Kolindu. Pozdravljam vas starim hrvatskim pozdravom: "Hvaljen Isus i Marija". Želimo pozdraviti predsjednika stranke Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića. A poseban pozdrav Kolindi Grabar Kitarović - grmio je Brkić te nastavio:

- Znate koga smo maknuli prije pet godina iz Banskih dvora i s Pantovčaka. Ne želim im ni ime spominjati. Nije ova država stvorena na tekovinama komunizma, nacizma i fašizma. Stvorena je u Domovinskom ratu, pod vodstvom Tuđmana. Zato moramo izaći u nedjelju na izbore i izabrati Kolindu za našu predsjednicu - vikao je Brkić te u zaključku čestitao svima naredne blagdane.

 

Grude.com
Foto:Cropix

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio