FOTO/VIDEO: Mladi Gruđani se vratili iz Njemačke! Zbor oduševio pjesmama

Datum objave: 20.12.2019   Broj čitanja: 1903
Srednja škola Antuna Branka Šimića Grude organizirala je dvije fantastične predstave i koncert Zbora srednje škole, a generalna ocjena je da su grudski genijalci ispunili očekivanja.
FOTO/VIDEO: Mladi Gruđani se vratili iz Njemačke! Zbor oduševio pjesmama


Prvi dramski komad bio je "Svatko priželjkuje radostan Božić". Upravo ovaj tekst aktualan je za današnje vrijeme. Muž i žena su otišli u Njemačku s djecom. Rade svakodnevno, zarade nešto, ali ni približno koliko su mislili da će zaraditi u "obećanoj zemlji". Kod kuće, baka i djed žive daleko od svog sina i nevjeste, daleko od unučadi. Vrijeme prolazi, baka i djed žive sve teže, osamili su se. U božićnom vremenu sa sjetom se sjećaju života dok je sva obitelj tu bila. A u tuđem svijetu muž i žena s djecom razmišljaju o povratku kući. I božićnog predvečerja, dok su baka i djed sjedili u kući, začula se graja djece. Sin, nevjesta i djeca vratili su se kući zauvijek, i sreći nije bilo kraja.

 

Drugi dramski komad zvao se "Ozbiljni problemi Mace Ikanove". Maca je bila supruga lokalnog tajkuna, a djeca su slabo učila. Jednoga dana odluči otići u školu i popraviti djeci ocjene. Prvo je otišla ravnatelju, međutim on ju je "otpilio" rekavši da joj on neće ništa "sređivati", a ako ima neki problem da ide profesorima i žali se. Išla je od jednog do drugog, neki su je odbili, drugi odlučiše toj djeci dati bolje ocjene da ne padnu, ali sve je to bilo nedovoljno. Kad je vidjela kakvo je stanje, otišla je do ravnatelja i rekla mu da iduće godine škola neće dobiti novi krov ako ravnatelj ne dogovori s profesorima da se njenoj djeci poprave ocjene. Ravnatelj ju je pogledao svjestan da će prokišnjavati ako se krov ne promijeni, da će kapi završavati i na njegovoj glavi, ali je ipak nakon razmišljanja zaključo. - Bolje da kapi po glavi nego po duši! I nije udovolio željama Mace Ikanove.

 

Uz odlične predstave, članice Zbora srednje škole Antuna Branka Šimića predivno su pjevale, a na violini ih je pratila Josipa Brnadić, na klavijaturama Elena Leko, a virtuoz na gitari bio je Ante Ević. U pripremanju scene za predstavu pomogli su članovi likovne sekcije na čelu s prof. Andrijanom Mlinarević Cvetković.

 

Posebne čestitke idu profesoricama Ankici Boban, Marijani Čuljak, Andrijani Mikulić, Zori Palac i profesoru Dragi Baraću, kao i voditeljicama recitatorske sekcije Mireli Knezović i Danijeli Čale, kao i profesorici glazbe i voditeljici školskog zbora Antoniji Ivandić.

 

Uživajte u fotografijama i videu.

 

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Hfjffkh20.12.2019 20:18 sati
    Odlično! Isto tako su mogli i vrtići u dvoranu a ne da se smrznut i stope onolika djeca i roditelji, sramota za organizaciju danas.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio