Zalazak sunca u Grudama

Datum objave: 06.01.2020   Broj čitanja: 1265
Hrvati katolici slave blagdan Sveta Tri Kralja. Sunce zalazi nad Hercegovinom, a tek dim iz obiteljskih kuća sugerira da života još tu ima. Po danu je još moguće susresti pokojeg šetača, al po noći kada sve utiša nigdje nikoga.
Zalazak sunca u Grudama

 

Iako mnogima siječanj nije najdraži mjesec jer se nekako čini kao da smo nakon niza prijeđenih kilometara tek na početku, a ni financijski ne stojimo najbolje nakon prosinca, siječanj ipak ima svoje draži.

 

Grudski Otok je okružen vodom. Musinac na kojem se nalazi vodosprema, vodotoranj s kojeg su Gruđani nekad zahvaćali vodu djeluje živopisno. Međutim, pošto su ovakvi objekti simboli svojih općina i gradova jasno je da nešto treba raditi i urediti ga na jedan turističko edukativni način, kako bi ga nove grudske generacije obilazile i kako bi ih se upoznavalo s onim što je značilo život u jednom vremenu. Naravno, treba urediti i pristupnu cestu kako bi i u zimskim mjesecima bila prohodna.

 

Zima ide dalje, hladno, a vedro najavljuje se i u danima koji slijede, a hoće li nas obradovati možda snijeg u drugom dijelu siječnja ostaje nam za vidjeti. Do tada nam je živjeti sa suhim ledom i uživati u prekrasnim prizorima zimskih izlazaka i zalazaka sunca...

 

 M.P./Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio