Ako ste gledali novog Jokera, slučaj iz Splita neodoljivo podsjeća na njega

Datum objave: 12.01.2020   Broj čitanja: 1148
Arthur Fleck, Joker kojem je društvo okrenulo leđa brine se za psihički poremećenu majku, a i sam ima teških, psihičkih problema. Radi kao klaun, ne prima nikakvu pomoć, a društvo ga ponižava na različite načine.
Ako ste gledali novog Jokera, slučaj iz Splita neodoljivo podsjeća na njega

 

Jednog dana u podzemnoj željeznici Joker susreće trojicu pripadnika tzv. zlatne mladeži koji su ponižavali djevojku. Plaho ih je upozorio da to ne čine, međutim tada je on postao meta. Kada ga trojka krene udarati on izvadi oružje i likvidira ih.

 

Na kraju, odlazi u show kod Murrayja Franklina kojeg glumi Robert De Niro, priznaje trostruko ubojstvo i na kraju ubija i njega. Dok ga policija odvodi, žitelji Gothama izlaze na ulicu i ogorčeni uzimaju stvar u svoje ruke.

 

U Splitu, Filip Zavadlov, ogorčen narkomanskim miljeom, reketarima, ulicom koja vodi glavnu riječ uzima oružje i ubija trojicu mladića. Zatim hladno odlazi kući presvući se pa u kafić, a onda završava u zatvoru. Također, obiteljski odnosi su i u njegovoj kući narušeni, jedan brat se liječi u komuni, drugi je zapao u dugove, a ni majka nije čista... nažalost, on je odlučio na ovaj način poslati poruku, a osim što je oduzeo tri života, oduzeo je život i sebi, a napravljena je čak i grupa "Pravda za Filipa" zato što je štitio svoju obitelj koju sustav nije znao zaštititi.

 

Gotham u filmu o Jokeru barem će kad - tad dobiti svog Batmana. Tu se mogu napraviti razne kombinacije pobjede dobra nad zlom jer je sve fikcija, međutim ovo je stvarni život, a Batmana među Hrvatima još nema na vidiku.

 

Darijan Bencun/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio