27. siječnja štrajk u osnovnim školama HNŽ?

Datum objave: 13.01.2020   Broj čitanja: 317
Sindikati neće odustati od zahtjeva da se izjednači plaća djelatnicima u prosvjeti..
27. siječnja štrajk u osnovnim školama HNŽ?

 

Iako su sindikati prosvjetnih djelatnika u osnovnim školama u HNŽ-u krajem prvog polugodišta najavljivali kako će drugi dio školske godine započeti štrajkom, to se ipak nije dogodilo.

 

Djeca su jutros redovno sjela u školske klupe, barem onaj dio koji pohađa nastavu po nastavnom planu na hrvatskom jeziku. Oni koji pohađaju nastavu po planu i programu na bošnjačkom jeziku, drugo polugodište će započeti 27. siječnja. I navodno bi štrajk mogao početi tada – piše Pogled.ba.

 

– Nema smisla da štrajk započinje u jednom dijelu županije, dok je drugi na raspustu. Mi u utorak imamo razgovore da predstavnicima Vlade HNŽ i tražit ćemo da se naši uvjeti ispune. Ukoliko do toga ne dođe, možemo reći kako će štrajk u osnovnim školama u HNŽ-u započeti 27. siječnja – rekao je za Pogled.ba Slavko Lauš, predsjednik Sindikata djelatnika osnovnih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

 

Dodao je kako sindikati neće odustati od zahtjeva da se izjednači plaća djelatnicima u prosvjeti, što sada nje slučaj, te je napomenuo kako je ovaj problem prisutan godinama.

 

– Ljudi sa istom stručnom spremom nisu isto plaćeni i više nećemo trpjeti ovo stanje. Nadamo se kako će županijske vlasti pokazati spremnost za rješavanje ovih problema, te kako nećemo morati pokrenuti proceduru štrajka. Ukoliko priča ipak krene u suprotnom smjeru, nastava u osnovnim školama u županiji će biti prekinuta 27. siječnja i tako će ostati sve do dogovora sa županijskom Vladom. Mi se i dalje nadamo kako do toga neće doći – zaključio je Lauš u izjavi za Pogled.ba.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio