Marin Boban je bratu svog ubojice pomagao da se skine s droge

Datum objave: 17.01.2020   Broj čitanja: 1479
Situacija da 24 sata imaš za leđima policiju noćna je mora svakom ovisniku o drogi, pa tako i 23-godišnjem Stanislavu Zavadlavu, bratu Filipa Zavadlava (25), mladića osumnjičenog za trostruko ubojstvo.
Marin Boban je bratu svog ubojice pomagao da se skine s droge

 

U petak ujutro je sa Županijskog suda u Splitu izašao u pratnji dvojice inspektora u civilu te je odveden do Policijske uprave.

 

Kako saznaje Jutarnji list, s njegovim ocem Antom Zavadlavom splitska će policija pokušati dogovoriti model prema kojemu bi otišao u komunu na liječenje. Tako bi ga sklonili iz Splita u kojem je u četvrtak navečer na Kili napadnut. To se automatski u javnosti povezalo s krvavom subotom u splitskom Varošu i osvetom prijatelja ubijenih. Stanislav je izjavio da poznaje napadače, ali je odbio reći o kome se radi i koji je motiv napada. Kako je objavljeno iz splitske policije, osim što se tiče napada na Kili, Stanislav nije želio surađivati s njima ni što se tiče njegove zaštite. Oni će, pojasnili su, nastaviti provoditi mjere i radnje u sklopu njihovih ovlasti. Nema načina da ga se prisilno zadrži u službenim prostorijama jer nije uhićena osoba.

 

S njegovim ocem Antom postignut je dogovor da ga pokušaju poslati u komunu, ali pitanje je hoće li mladić pristati jer su svi dosadašnji pokušaji da ga se nagovori na liječenje u instituciji bili bezuspješni.

 

Jedan od razloga izbjegavanja službene prijave maltretiranja, o kojim je Filip Zavadlav (25) govorio širokom krugu ljudi, je taj što mu je do dugova doveo mlađi brat Stanislav doveo nelegalnim postupcima. Dodatni razlog je i što se Stanislav u jednom periodu družio sa sada pokojnim Marinom Bobanom (25) koji mu je pokušavao pomoći da se skine s heroina. O tome postoje i fotografije na kojima su njih dvojica zajedno u kući na Hvaru. Kako je došlo od toga da Boban pomaže Stani da se skine s droge, do toga da postane žrtva rafala koji mu je u prsa ispalio Filip, može se samo nagađati.

 

Marin Boban ima dosje, ali u njemu teško da ima govora o osobi koja se bavi kriminalom kao unosnom profesijom. Kao maloljetnik je imao deset postupaka, sve zbog krađa na Općinskom sudu u Splitu, sva su okončana odavno. U tijeku je nad njim trenutno bio postupak zbog krađe tri koluta sira, vrijednosti 350 kuna, iz prodavaonice u Ulici Alojzija Stepinca u Splitu, koje je počinio kao punoljetnik u travnju 2017. godine. Postupak će sada biti obustavljen.

 

Jutarnji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio