Raste Pelješki most

Datum objave: 18.01.2020   Broj čitanja: 606
Napreduju radovi na Pelješkom mostu - iz mora su se nedavno preselili na površinu..
Raste Pelješki most

 

Danonoćno na njima radi više od 600 radnika koji su se dobro uklopili u suživot s mještanima Komarne.

 

Na njihovu inicijativu održana je akcija čišćenja tog mjesta. Stupovi Pelješkog mosta rastu kao gljive poslije kiše - i oni na moru i oni na kopnu. - Od toga su najviše napredovali stupovi na stupnom mjestu sedam i osam. Još radimo broj šest i devet i stup kopneni broj dva, on je stigao do kote na kojoj se već može montirati rasponska konstrukcija - rekao je za HRT Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

 

Sve je to djelo ruku 620 radnika kineske kompanije, među kojima je oko 80 hrvatskih državljana. - Imamo i slučajeva da se radi čak i 24 sata kako bi se postigla potrebna dinamika da radovi koji slijede ne kasne u početku - dodaje Šegedin.


I slobodne aktivnosti kineskih radnika su radne. Tako su se uključili u akciju čišćenja Komarne. Akcija je održana na plaži na koju je nedavno more izbacilo najviše otpada.

 

- Oni su se u potpunosti socijalizirali s našom malom zajednicom i na njihovu inicijativu organizirano je čišćenje mjesta - kaže Jasminka Brljević iz Komarne. - Danas je u Kini običaj čistiti oko kuće i mi želimo čistiti i ovdje - kaže Cheng Yang, radnica CRBC-a na gradilištu Pelješkog mosta.

 

- Želimo da Komarna u kojoj živimo bude čista - dodaje njezina kolegica Zheng Huiting. A živjet će ondje sve dok most prometno ne spoji kopno i Pelješac - što bi trebalo biti za godinu i pol.


Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio