GRUDE SU UDARNE VEČERAS NA KLIXU!

Datum objave: 22.01.2020   Broj čitanja: 1698
Najveći rast broja zaposlenih od predratne 1988. godine u Federaciji BiH zabilježile su Grude, mala i razvijena sredina na granici s Hrvatskom, piše najposjećeniji bosanskohercegovački i najutjecajniji portal kod Bošnjaka Klix.ba.
GRUDE SU UDARNE VEČERAS NA KLIXU!

 

Uz nju su tu i ostale tri općine Zapadnohercegovačke županije, kao i uvijek isticani Tešanj, Kalesija i Srebrenik, piše Klix.

 

Rast broja zaposlenih u Grudama je skoro udvostručen, što i ne čudi jer su se u tom periodu u ovoj maloj općini pojavili giganti kao što su Violeta, Grafotisak i neki drugi.

 

Načelnik Gruda, prvoplasirane općine na ovoj listi, Ljubo Grizelj, za Klix.ba kaže kako je ova općina prije rata bila izrazito nerazvijena, a kako tajna gospodarskog razvoja leži u tri razloga - i ranije je bila razvijena poduzetnička svijest, općina nije bila opterećena privatizacijom te marljivost i poduzetnost ljudi."Od 2012. godine mi organiziramo susrete grudskih poduzetnika i to je općinska aktivnost. Svake godine od tada svi naši indeksi su preko 1,5 što znači da smo rasli bar pedeset posto. U 2012. godini smo imali 1.800 zaposlenih u privatnom sektoru došli smo na više od tri tisuće", izjavio je Grizelj.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio