Tko stoji iza tzv. redatelja Darija Juričana?

Datum objave: 03.02.2020   Broj čitanja: 2471
Sve je glasnija teza u Hrvatskoj kako iza Darija Juričana, takozvanog redatelja, stoji George Soros, po mnogima jedan od najopasnijih ljudi na svijetu koji u svakoj zemlji ima svoje krakove.
Tko stoji iza tzv. redatelja Darija Juričana?

 

Prvi koji je prozreo milijardera i samoprozvanog filantropa koji se organizirajući ratove i nemire u svijetu održava na životu bio je hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

 

Danas su protiv Sorosa mnogi ugledni državnici, među njima Donald Trump, Vladimir Putin, Viktor Orban i drugi. Međutim, Hrvatska u vremenu Tuđmana bila je prva država koja je podignula optužnicu protiv Sorosevih ljudi.

 

Tuđman je optužnicu podigao protiv članove lokalne podružnice Sorosevog Otvorenog društva, što se dogodilo 1997. godine, pisao je The New York Times.

 

U izdanju The New York Times datiranog 3. siječnja 1997. navodi se kako je “Hrvatska danas izjavila da su trojica visokih dužnosnika iz lokalne podružnice međunarodne zaklade za potporu koju financira američki financijer George Soros optužena za utaju poreza.

 

Optužnice su uslijedile nekoliko tjedana nakon anti-Soros kampanje koju je započeo predsjednik Franjo Tuđman na godišnjem kongresu svoje stranke u studenom, gdje je gospodina Sorosa proglasio neprijateljem države, prenosi Narod.hr.

 

Franjo Tuđman je tako u intervjuu za BBC 11.12.1996. godine rekao sljedeće: “[Soros i njegovi saveznici] proširili su svoje krakove kroz naše cjelokupno društvo. Soros (…) je imao dozvolu (…) sakupiti i distribuirati humanitarnu pomoć… Međutim, mi (…) smo im dozvolili da rade gotovo sve što su htjeli… Oni su uključili u svoju mrežu (…) ljude svih godina i klasa (…) pokušavajući ih osvojiti putem financijske pomoći…. [Njihov cilj] je kontrolirati sve sfere života (…) kreirajući državu unutar države…”, navodi David Horowitz konzervativni autor, istraživački novinar u svojoj knjizi “Kako su George Soros, Hillary Clinton i radikali iz 60-tih godina preuzeli Demokratsku stranku”.

 

Optužbe dr. Franje Tuđmana indirektno je potvrdio sam George Soros kada se 2004. u svojoj knjizi “Balon američke supremacije” pohvalio: “Moja zaklada pomogla je u uspostavljanju demokracije promjenom režima u Slovačkoj 1998. i Hrvatskoj 1999. godine … mobilizirajući civilno društvo da se riješi Vladimira Mečiara, Franje Tuđmana…”

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Zoro03.02.2020 08:54 sati
    Ako iznosi istine i dokaze protiv vladajuće elite onda nije bitno tko stoji iza njega.
  • Zagreb Istok03.02.2020 08:53 sati
    Zanimljivo je da nitko ne istražuje kako on financira svoje projekte jer snimiti film i nije tako jeftino, ma kakav on bio. Međutim, Soroseve igrače se ne dira, to je očito pravilo.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio