''Identitluk'' HNK Mostar kreće na bh. turneju

Datum objave: 07.02.2020   Broj čitanja: 310
Predstava u režiji Tanje Miletić Oručević „Identitluk“, koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, uskoro kreće na svoju bh. turneju.
''Identitluk'' HNK Mostar kreće na bh. turneju

 

Među prvim gradovima u kojima će predstava biti izvedena je Ljubuški, pa će tako u nedjelju 9. veljače Ljubušaci moći uživati u ovom kazališnom komadu koji na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu. Predstava će biti izvedena u hotelu Bigeste s početkom u 20 sati, a ulazak se ne plaća.

 

Dva dana kasnije, u utorak 11. veljače kazališna karavana putuje za Trebinje. Predstava će biti održana u Kulturnom centru u Trebinju s početkom u 20 sati. Ulaznice su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta obavezno ih je preuzeti na biljetarnici KC-a.

 

„Identitluk“ je nastao kao koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

 

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa „U ime identiteta”. Postavlja se konkretno pitanje što nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

 

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Amela Kreso, Ivo Krešić, Nedim Malkočević, Dražen Pavlović i Ivan Skoko. Dramaturgiju potpisuje Dragan Komadina, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, a glazbu Husein Oručević.

 

Do kraja veljače, „Identitluk“ će gostovati u Živinicama (16.2.), Zvorniku (17.2.), Bijeljini (18.02.) nakon čega će biti objavljeni novi datumi igranja.

 

Sve informacije o predstavi dostupne su na službenoj Facebook stranici Identitluk

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio